Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdensstjernen tror nordmann kan vinne Champions League: – Uten tvil

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 17/11/2022 klokken 21:09 GMT+1

Regjerende OL-mester i omnium, Jennifer Valente, tror Anita Yvonne Stenberg kan gå til topps i årets UCI Track Champions League.

F.v: Jennifer Valente, Elinor Baker og Anita Yvonne Stenberg

Foto: Getty Images

– Uten tvil. I kvinnenes felt kan du ikke utelukke noen.
Det sier Valente til Discovery på spørsmål om Stenberg kan stikke av med sammenlagtsseieren i utholdenhetsdelen av Track Champions League.
Både amerikanske Valente og drammenseren Stenberg imponerte begge stort i årets første konkurranse på Malaga.
Amerikaneren leder med 30 poeng etter å ha blitt nummer tre på scratch og to på eliminasjon. Den norske jenta trøblet på sin side mer på scratchrittet, men hevet seg kraftig til eliminasjon. Der vant hun hele rittet og stakk av med 20 poeng. Totalt står hun med 24, noe som holder til en 2. plass.
Prestasjonene på Mallorca gjør at Stenberg seiler opp som en mulig outsider for sammendraget, ifølge Valente.
– Etter én runde er alle med i vurderingen. Spesielt har alle på den øvrige halvdelen mulighet til å stikke av med tittelen, påpeker amerikaneren.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Her gikk det galt: – Det er helt ekstremt at hun holder seg på sykkelen

Knallhard kamp

Som nevnt var det nettopp Valente og Stenberg som skulle gjøre opp om seieren på den siste runden i eliminasjonsrittet. Da viste det seg at det var 30-åringen fra Drammen som var sterkest.
27 år gamle Valente synes det var ekstra gøy å kjempe helt til målstreken mot en god venninne.
– Anita og jeg har syklet sammen lenge. Jeg møtte henne faktisk i USA, og det var veldig gøy å komme inn på den siste runden én mot én. Det var en veldig bra kamp, og jeg tror publikum satte pris på den.
– Hun slo meg på mållinjen, og jeg tror alle synes det var gøy å se på. Ikke for meg, men underholdende for alle andre. Det er kult å utvikle seg sammen med noen andre som er på samme sted i karrieren, og jeg føler jeg og henne har gjort det de siste fem-seks årene, fortsetter amerikaneren.
Allerede etter årets første konkurranse i Champions League, ser allerede Valente at det er en sterkere utgave av Stenberg hun nå konkurrerer mot enn det var i OL.
I OL kjempet begge om medaljer i Omnium, men der Valente stakk av med gullet, måtte drammenseren ta til takke med en 5. plass.
– Hun har definitivt forbedret seg. Jeg ble virkelig imponert av henne i OL, og hun har bare fortsatt utviklingen siden den gang, sier Valente.
Sett denne?
picture

Stenberg etter bragden: – Det var fantastisk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame