Populære sporter
All sport
Vis alt

Thrilleravslutning i 2021 – nok et jevnt startfelt i 2022

Theis Magelssen

Publisert 12/11/2022 klokken 16:14 GMT+1

Dette er favorittene i herrenes utholdenhetskonkurranse i UCI Track Champions League 2022.

Gavin Hoover vant UCI Track Champions League i 2021

Foto: Getty Images

Den andre utgaven av UCI Track Champions League tråkkes i gang på lørdag og består av fire separate konkurranser.
Kvinner og menn stiller til start i hver sin utholdenhetskonkurransene og sprintkonkurransene. 18 utøvere i hver av de fire gjør at totalt 72 av verdenseliten i banesykkel har blitt plukket ut.
Herrenes utholdenhetskonkurranse var den jevneste av alle de fire konkurransene i 2021. Spanske Sebastián Mora kom til den siste kvelden med en knapp ledelse på 5 poeng ned til amerikanske Gavin Hoover.
I det siste scratchrittet gikk det ad undas for Mora som kun fikk med seg 2 poeng mot Hoovers 10. Årsaken var en deplassering av Mora etter en velt. I det avgjørende eliminasjonsrittet gjorde Hoover ingen feil og triumferte til slutt, 5 poeng foran Mora.
Duoen er tilbake for en ny kamp i 2022, men med flere skarpe utfordrere.

Gavin Hoover - USA

Hoover lå og lurte like bak rytterne som stjal overskfirftene i første halvdel av Champions League i 2021. Da feltet nådde London for de to siste kveldene ga stabiliteten ham sjansen.
Den første, og eneste, rittseieren hans kom i eliminasjonsrittet på nest sist kveld. Fremdeles var Mora favoritt, men spanjolen sviktet på nest siste test.
Hoover viste i 2021 hva som er nøkkelen til å vinne UCI Track Champions League: Du må være stabil. Triumfen i fjorårets utgave var 25-åringens første store internasjonale seier i møte med motstand fra hele verden.
OL ble preget av velt og VM i år var ingen stor konkurranse for New York-syklisten. Hoover mente dog han merket positiv utvikling og har store ambisjoner om å forsvare tittelen i Champions League.

Sebastian Mora - Spania

Fjorårets andremann er nok fremdeles litt irritert over konklusjonen i 2021. Også Mora var uhyre stabil i 2021, men deplasseringen kostet ham seieren.
Spanjolen har et hav av rutine med sine 34 år og en imponerende medaljesamling fra både VM og EM. Men i årets VM endte han uten medalje. 6. plass i scratchrittet og en skuffende 14. plass i omnium. Men da bør det også nevnes at han var på plassen foran Hoover i omnium.
Den revansjelystne Mora har også hjemmebanefordelen på lørdagens åpningsrunde på Mallorca. Det er få som kjenner velodromen der bedre enn Mora.

Dylan Bibic - Canada

En stigende stjerne i banesporten bør nevnes i favorittselskapet for 2022-sesongen av Champions League.
Dylan Bibic er bare 19 år gammel, men allerede har han rukket å bli verdensmester på seniornivå. I Saitn-Quentin-en-Yvelines tidligere i høst ble Ontario-syklisten verdensmester i scratch.
I år har han også tatt sine første gull som senior i det panamerikanske mesterskapet. Der ble det tre gull og ett sølv.
Årets gjennombrudd er dog ikke lyn fra klar himmel. Bibic hadde en kanonsesong som junior i 2021 der han tok gull, sølv og bronse i junior-VM og 10 (!) nasjonale mesterskap i juniomesterskapet på hjemmebane.
Om han ikke vinner UCI Track Champions League allerede i år, så kommer han nok tilbake i en enda bedre utgave av seg selv i 2023.

Roy Eefting - Nederland

33-åringen fra Harderwijk i Nederland tok bronse bak Bibic i scratchrittet i VM. Eefting har blomstret på banen litt oppe i årene og ser stadig mer stabil ut.
Han hadde en ganske anonym posisjon i feltet de første tre kveldene av UCI Track Champions League 2021, men på siste kvelden blomstret han virkelig. Da tok Eefting flest poeng av samtlige med en seier og en tredjeplass.
Klarer 33-åringen å fortsette sin positive utvikling inn i 2022-sesongen, så kan han kjempe om seieren dersom de aller største favorittene bommer litt.

Oliver Wood - Storbritannia

26 år gamle Oliver «Oli» Wood er en av debutantene i årets Champions League. Han har vært en medaljesanker i mange sesonger allerede og i år kom det første gullet.
Med Wood på laget ble det det første britiske gullet på herresiden i forfølgelsesritt for lag siden 2018. Wood har dog vist styrke også i individuelle øvelser med bronsemedaljer i både scratch og omnium fra EM.
Wood er nok ikke den aller heteste kandidaten, men han er som regel meget jevn. Det kan man komme langt med i Champions League.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame