Populære sporter
All sport
Vis alt

Stenberg ser muligheter: – Ryttere det er mulig å slå

Theis Magelssen

Publisert 24/11/2022 klokken 21:22 GMT+1

Jevnt felt bak de to beste før tredje runde i Champions League.

Anita Yvonne Stenberg her noen øyeblikk før hun ble europamester.

Foto: Getty Images

Med to av fem runder i UCI Track Champions League 2022 fullført har to rytter skilt seg ut i toppen.
Katie Archibald har vunnet tre av fire ritt så langt, men er kun nummer to grunnet en sisteplass i eliminasjonsrittet på Mallorca.
Amerikanske Jennifer Valente har vært blant de beste i alle fire ritt og leder kvinnenes utholdenhetskonkurranse seks poeng foran Archibald.
Anita Yvonne Stenberg lå på delt andreplass etter første runde, men etter lørdagens andre runde i Berlin har Archibald og Valente stukket fra.
– Jeg tror nok det er de to som i bunn og grunn kjemper om seieren. Men alt kan jo skje. Om en av dem, eller begge to, får dårlige plasseringer så endrer det jo alt. Det er små marginer og om man er litt uoppmerksom i eliminasjon for eksempel, så kan både Jennifer og Katie gå ut tidlig, sier Stenberg til Discovery.

De to like foran

Valente leder med 66 poeng foran Archibald på 60. Så er det et hopp ned til Lily Williams (USA) på 43 poeng og Sarah Van Dam (Canada) med 40.
Anita Yvonne Stenberg følger med sine 38 poeng på 5. plass. 30-åringen fra Norge tror begge to skal være mulige å passere i løpet av Champions Leagues tre neste runder.
– Vi er ganske jevne. Lily er litt mer temposterk enn meg og jeg er litt mer spurtsterk enn henne, men jevnt over så er det en rytter jeg pleier å slå, konstaterer drammenseren.
– Sarah Van Damme er jo litt mer ukjent. Hun er ganske ung og har gjort det overraskende bra enn så lenge. Vi får se om hun klarer å holde seg der eller om hun faller litt fra. Normalt er det to ryttere jeg ser på som ryttere det er mulig å slå, fortsetter Stenberg.

Den som følger like bak

To ryttere har Stenberg foran seg i kampen om 3. plassen, men også bak henne er det utfordrere. Fire poeng bak Stenberg følger Maggie Coles-Lyster.
Canadieren var en av dem Stenberg knivet lenge med i 2021-sesongen, men da nordmannen skuffet i de to siste eliminasjonsrittene falt hun fra. Stenberg ble nummer seks, mens Coles-Lyster holdt seg på 4. plassen. Det skilte 19 poeng mellom de to til slutt.
Stenberg har ikke glemt Coles-Lyster i kampen om podieplassen.
– Maggie tror jeg nok kan melde seg på. Hun er god i både scratch og eliminasjon, men hun kan også være uheldig som jeg har vært om man blir litt uoppmerksom. Vi er ikke halvveis enda, så det er mye som kan skje. En feil her og en feil der, så er man ute. Eller så kan man bli topp tre noen ganger og plutselig være i ledelsen.
UCI Track Champions League-sesongen har sin tredje runde på lørdag i Saint-Quentin-en-Yvelines, like vest for Paris. De to siste rundene sykles i London, 2. og 3. desember.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame