Populære sporter
All sport
Vis alt

Offensiv Stenberg før andre runde: – Regner med å holde meg i toppen

Theis Magelssen

Publisert 19/11/2022 klokken 16:24 GMT+1

UCI Track Champions League 2022 fortsetter i Berlin. Det er et sted som vekker gode minner for Anita Yvonne Stenberg.

Anita Yvonne Stenberg

Foto: Getty Images

Den første runden av UCI Track Champions League er fullført. Lørdag har verdens beste banesyklister funnet fram til den andre runden i Berlin
Anita Yvonne Stenberg avsluttet den første kvelden på Mallorca med å vinne eliminasjonsrittet. Dermed klatret hun opp til en delt andreplass i sammendraget.
Drammenseren omtalte Mallorca-velodromen som sin «hjemmebane» da hun trener mye der. Men også Berlin er en plass hun trives.
– Berlin er en fin bane. Jeg tok jo VM-bronse på den, så jeg har bare gode minner derfra, forteller Stenberg til Discovery.

Tror favorittene vil skille seg ut

Storfavoritt Katie Archibald vant scratchrittet på Mallorca i kvinnenes utholdenhetskonkurranse.
Men i eliminasjonsrittet røyk hun på en kjempesmell. Archibald var den første som ble eliminert og fikk ingen poeng. Dermed står hun fremdeles med de 20 poengene for seier i scratch.
Jennifer Valente hang greit med i scratch og tok 2. plassen bak Stenberg i eliminasjonsrittet. Hun leder sammenlagt. En annen av favorittene, Laura Kenny, tok kun 8 poeng. Stenberg tror utviklingen vil fortsette.
– Kenny tror jeg faller litt tilbake. Det blir nok en kamp mellom Valente og Archibald, men også med Teutenberg som er på hjemmebane, vurderer 30-åringen.
Tyskeren fikk det ikke helt til å klaffe på åpningskvelden. Som Kenny står hun med 8 poeng.

Må treffe i scratch

Stenberg med sine 24 poeng er 8 poeng bak den ledende amerikaneren Valente. Tania Calvo (Spania), Lily Williams (USA) og Sarah Van Dam (Canada) deler 2. plassen med Stenberg.
Det norske bane-esset er ambisiøs før kveld nummer to.
– Jeg regner med å holde meg i toppen. Jeg føler formen er god, så det siste er bare å få plassert seg riktig til riktig tidspunkt.
I eliminasjonsrittet var Stenberg nest sist over målstreken på første eliminasjonsrunde, men etter det var hun i trygg posisjon hver eneste runde. Men 12. plassen i scratch må forbedres om hun skal fortsette å henge med i toppen.
– Eliminasjon var perfekt. Scratch er alltid vanskelig taktisk. Men jeg må avansere til topp 5 i hvert fall der, konkluderer Stenberg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame