Populære sporter
All sport
Vis alt

Norges ferske EM-mester klar for Champions League

Joakim Opphus

Oppdatert 11/10/2022 klokken 11:51 GMT+2

Norges mest meriterte banesyklist, Anita Yvonne Stenberg, er klar for UCI Track Champions League.

Anita Yvonne Stenberg

Foto: Getty Images

Fjorårets første utgave av UCI Track Champions League (TCL) var en braksuksess og verdens aller beste banesyklister er tilbake på velodromen, klare for å kjempe om de fire sammenlagt-titlene.
En av de er norske Anita Yvonne Stenberg, det bekrefter TCL i en pressemelding. Stenberg tok i august et imponerende og noe sensasjonelt EM-gull «Scratch»-løp.
Nå får hun muligheten i TCL for andre år på rad og kan forbedre sin sjetteplass sammenlagt i «Endurance»-kategorien fra i fjor.
Hun vil derimot få tøff konkurranse, muligens enda tøffere enn i fjor. Storbritannias store banestjerne, Laura Kenny, gjør i år sin debut i TCL. Briten har fem OL-gull, sju regnbuetrøyer (VM-titler) og 14 EM-gull i premieskapet hjemme og er blant favorittene i kvinnenes «Endurance»-kategori.
– Det nye formatet og de høyteknologiske presentasjonene som serien bringer har tatt banesykling til et helt nytt nivå og jeg kan ikke vente til å være en del av det, sier Kenny.
Regjerende TCL-mester Katie Archibald er også med etter en lengre periode uten konkurranse i 2022.
I tillegg er Rachele Barbieri (Italia), Martina Fidanza (Italia) og Tsuyaka Uchino (Japan) de andre tre kvinnene som er kvalifisert til «Endurance»-klassen.
På herresiden er følgende kvalifisert: Regjende mester Gavin Hoover (USA), seks-ganger EM-vinner og fjorårets andremann Sebastián Mora (Spania), fire-ganger verdensmester, Benjamin Thomas (Frankrike), Matthijs Büchli (Nederland), Michelle Scartezzini (Italia), Roy Eefting (Nederland).
Både kvinnenes og herrenes første 12 kvalifiserte rytter i sprint-klassen er allerede bekreftet. Les hvem her.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Her sykler hun inn til et sensasjonelt EM-gull

Formatet

Totalt har 24 syklister kvalifisert seg til årets TCL etter gode prestasjoner gjennom 2022-sesongen. 12 i sprint-kategorien og 12 i utholdenhets-kategorien. De 12 er så splittet i to med seks kvinner og seks menn.
Hvem som kvalifisere seg til de gjenværende 48 plassene til TCL vil bli annonsert etter bane-VM som begynner onsdag 12. oktober.
TCL er et konkurranse-format som går over fem serier. Første konkurranse går av stabelen på Mallorca 12. november. Før veien går videre til Berlin 19. november og St. Quentin-en-Yvelines i Frankrike 26. november.
TCL avsluttes med et todagers arrangement i London fredag og lørdag 2-3 desember hvor fire sammenlagtvinnerne vil bli kåret.
Her kan du lese alt du trenger å vite om hvordan banesyklingens nyvinning fungerer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame