Populære sporter
All sport
Vis alt

Anita Stenberg på femteplass etter tredje runde i Champions League - Henger med i kampen om tredjeplass

Adrian Nordvik

Oppdatert 27/11/2022 klokken 12:55 GMT+1

Det ble en stabil kveld for det norske håpet i den tredje runden av UCI Track Champions League.

Anita Yvonne Stenberg her noen øyeblikk før hun ble europamester.

Foto: Getty Images

Lørdag kveld var det duket for den tredje runden av UCI Track Champions League 2022 like vest for Paris i Saint-Quentin-en-Yvelines.
Rittseriens eneste norske deltaker, Anita Yvonne Stenberg, lå på 5. plass etter de to første rundene på Mallorca og i Berlin.
Hun uttalte før lørdagens runde at målet var å komme topp fire i både eliminasjon og scratch. Slik gikk det ikke, men Stenberg kan fortsatt være greit fornøyd med kveldens prestasjon.
I scratchrittet endte Stenberg på en sjetteplass i det som var et intenst ritt som også inkludert en velt hvor blant annet Sarah Van Damme som lå på fjerdeplass var blant syklistene som var involvert.
Sophie Lewis endte opp med å vinne scratchrittet foran Katie Archibald som endte på andreplass mens Jennifer Valente kom på tredjeplass. De 20 poengene Lewis fikk for seieren hadde ikke mye å si for den sammenlagte ledelsen, men er med på å sende henne oppover på tabellen. Stenberg fikk med seg ti poeng og hadde totalt 47 poeng etter scratchrittet.

Suverene Archibald

På kvinnenes eliminasjonsritt var det briten Katie Archibald som gikk av med seieren. Hun var en av de to gjenværende syklistene i den siste elimineringsrunden sammen med Jennifer Valente. Archibald fikk med seieren i elimineringsrittet sin fjerde seier av seks mulige i årets UCI Track Champions League. Valente ligger nå kun et poeng foran Archibald. Amerikaneren har totalt 98 poeng mens briten har 97. Canadiske Maggie Coles-Lyster endte på tredjeplass.
Anita Stenberg startet bra og gjorde det mye bedre enn på elimineringsrittet i Berlin forrige helg. Da endte hun på en 15. plass. Lørdag endte hun på en respektabel sjetteplass, noe som ga henne ti poeng. Hun har da totalt 58. poeng sålangt i Champions League noe som gir henne en femteplass. Målet hennes om en tredjeplass er fortsatt mulig da det kun er fem poeng opp til Lily Wiliams som har 63. poeng.
De fire siste rittene i UCI Track Champions League sykles fredag 2. desember og lørdag 3. desember i London.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame