Lørdag sykles den andre runden av UCI Track Champions League, tre uker etter at premiererunden ble tråkket på Mallorca.
I mellomtiden har trening stått i fokus for de 72 utvalgte syklistene i banesportens nyeste rittserie.
UCI Champions League
Stenberg med nok en pallplass: Se avslutningen av kvinnenes elimineringsritt
27/11/2021 PÅ 20:49
Anita Yvonne Stenberg er eneste norske rytter som har fått innpass. Mellom slagene kan livet fort bli litt ensformig.
– Det har jo blitt brukt til trening. Vi har vært uheldige med været og har hatt halvannen uke med regnvær her, men har fått trent bra likevel. Vi har klart å komme oss ut og har trent en del styrke og trent mye på wattbike, sier Stenberg til Discovery.

Stjernevenner

Vanligvis er verdens baneelite mer spredt rundt i ulike ritt og samles som regel til mesterskapene og de største rittene. Men under Champions League-perioden har mange base på Mallorca. Det åpner for å knytte nye bånd.
– Det er mange utøvere som er på øya nå, så det går endelig an å sykle litt sammen nå som været er litt bedre. Jeg var blant annet ute i går med Yumi fra Japan og vi fikk kjørt noen intervaller. Det var gøy. Det var første gang jeg har syklet med henne på trening, så det var gøy, forteller 29-åringen engasjert.
Det var første gang Stenberg hadde en vanlig treningsøkt sammen med nettopp Yumi Kajihara. 24-åringen fra Saitama er ingen hvemsomhelst. Japaneren ble i 2020 verdensmester i Stenbergs favorittøvelse: Omnium. Samme øvelse tok Kajihara sølv i under sommerens OL på hjemmebane.
29-åringen fra Drammen trives godt nå når hun har muligheten til å knytte tettere bånd med konkurrentene.
– Det synes jeg egentlig er veldig gøy. Det er annerledes og spennende. Man lærere rytterne å kjenne på en annen måte. Man har mer tid til å lære styrker og svake sider, så blir det litt bedre samhold og det er hyggelig å endelig ha tid til å snakke sammen og å bli litt bedre kjent med dem. Ellers så har man ikke anledning til det og man er ikke så sosiale i VM og EM og de store konkurransene. Nå er det litt mer sosialt preg over det også. Det er konkurranse, men så får man hatt det gøy og det er god stemning.

Søker etter svakhet hos storfavoritten

Vanligvis får ikke Stenberg samme muligheter som under treningsperiodene mellom hver Champions League-runde, selv under store mesterskap er det utfordrened.
– Det er basert veldig på nasjoner, så det er tydelig at nasjonene holder sammen. Jeg ser jo det nå som det er mange nasjoner som er her nå, så er det typisk at de japanske sprinterne trener kun sammen og canadierne trener sammen og så videre. Men så er det jo mange som er her på Mallorca uten trenerne sine og uten det typiske landslaget, så da er ting litt mer fleksibelt. Det er litt enklere å få trent sammen og de aller fleste synes jo det er hyggelig å trene sammen med noen. Så da er det litt bedre muligheter for det og å kunne sykle ute sammen og også på banen, forklarer Norges eneste internasjonale banesyklist.
Kajihara og Stenberg befinner seg begge i utfordrersjiktet i sammendraget. Stenberg ligger på 6. plass sammenlagt etter første runde, mens Kajihara er på 8. plass. På toppen troner Katie Archibald, den britiske storfavoritten. Også hurtigtoget fra Skottland synes Stenberg det er verdifullt å få møte litt oftere enn til vanlig.
– Hun er på sitt beste nå. Hun kjørte jo i København og har hatt det travelt har jeg inntrykk av. Men hun er jo ikke uovervinnelig hun heller, så man skal bare finne ut hva hennes svake sider er. Alle har jo et eller annet og det er jo det man skal bruke det ligaen her til å finne ut av. Når er det hun har sin svake side så skal man lære dem å kjenne.
UCI Champions League
Stenberg klatret i sammendraget: – Vanvittig godt levert!
27/11/2021 PÅ 20:31
UCI Champions League
Her går det galt for spansk-norske Erik (23)
27/11/2021 PÅ 19:32