Anita Yvonne Stenberg fikk en meget solid start på sykkelhistoriens aller første UCI Track Champions League.
I den første øvelsen, scratch race, ble Stenberg litt fastlåst i fetlet da et brudd på tre ryttere gikk inn. Det ble niendeplass, men i det påfølgende eliminasjonsrittet syklet Norges beste banesyklist strålende.
Sykling - Bane
Transkjønnet nektes å sykle i det britiske mesterskapet
31/03/2022 PÅ 11:30
Det ble tredjeplass bak storfavorittene Katie Archibald og Kirsten Wild. Stenberg er dermed på sjetteplass i sammendraget i kvinnenes utholdenhetskonkurranse.
Lørdag venter den andre av rittseriens fem runder. Denne gangen i den litauske byen Panevézys. Fredag reiser 29-åringen til Litauen med et offensivt sinn.
– Jeg er ganske sikker på at jeg kan klatre to-tre plasser oppover i sammendraget. Jeg hadde en litt forsiktig start i scratch fordi jeg var usikker på formen og alt, men nå merker jeg at formen egentlig er god og stigende. Jeg har tenkt å ta litt revansje i scratch og komme litt oppover. Eliminasjon var jeg jo veldig fornøyd med sist gang. Kan jeg bli topp tre igjen, så har jeg jo lyst til å bli topp to og kanskje nummer en, forteller Stenberg til Discovery.
– Konkurranseinstinktet er på plass og jeg har jo lyst til å komme oppover og gjøre meg gjeldende. Det er jo det som er moro og det som er målet, fortsetter dramenseren.

Endelig skadefri

Den første Champions League-runden på Mallorca var en etterlengtet internasjonal opptur for Stenberg.
Etter en glitrende femteplass i omnium i OL gikk det ikke like på skinner i EM og VM. En velt på dag to av det første mesterskapet skapte etterdønninger som satt Stenberg ut av spill resten av mesterskapssesongen.
Vonde ribbein og plagsom nyrestein har plaget 29-åringen en stund, men nå er skadene under kontroll.
– Nå går det bare en vei og det er oppover. Det er veldig deilig. Nå har vi endelig fått styr på alle skadene. Ribbeina er helt fine og jeg har fått en grundig undersøkelse på nyresteinen så den har vi også en plan for nå, forklarer den norske mesteren.
– Så nå føler jeg meg tipp-topp, får trent bra og gleder meg egentlig bare til å få kjørt ritt igjen.

Vil følge med på britisk favoritt

Britiske Katie Archibald leder som forventet, med tre poeng ned til den canadiske overraskelsen Maggie Coles-Lyster. Olivija Baleisyte (Litauen), Kirsten Wild (Nederland) og Anette Edmondson (Australia) følger så før Stengberg.
Det norske håpet har seks poeng opp til tredjeplassen og elleve opp til ledende Archibald.
– Det er nok Archibald og Wild som er sammenlagtfavoritter. Så har du for eksempel Olivija Baleisyte fra Litauen som er veldig tent på hjemmebane. Hun har vist at hun har lyst til å angripe. Hun skal vi i hvert fall ikke glemme i scratch-rittet der hun nok har planer om å avansere, spår Stenberg.
Selv tror hun nøkkelen i lørdagens dyst blir å følge med på sammenlagtlederen Archibald, spesielt i scratch-rittet der det Coles-Lyster tok favorittene på senga med bruddseier på Mallorca.
– Alle de som ikke var med i bruddet vil være oppmerksomme på at de ikke vil ha et brudd igjen. Jeg vet at Katie ergrer seg over at hun ikke rakk å hente dem. Jeg tviler på at det samme kommer til å skje igjen. Det er sjeldent man har to like ritt etter hverandre, beretter den norske 29-åringen.
– Jeg er sikker på at det blir annerledes i Litauen. Da er i hvert fall Katie klar på at hun skal vinne spurten og går det et brudd så er det ikke uten henne. Alle er mer på vakt, avslutter Stenberg som garantert vil være på vakt selv også.
Sykling - Bane
Havnet nest sist i siste ritt
04/12/2021 PÅ 22:50
UCI Champions League
Tung avslutning for Stenberg – falt ned til 6. plass i Champions League
04/12/2021 PÅ 22:14