Populære sporter
All sport
Vis alt

Skuffet Christiansen etter OL-missen: – Veldig tungt

Joakim Miøen

Oppdatert 24/07/2021 klokken 14:35 GMT+2

Norges svømmehåp Henrik Christiansen var lørdag formiddag i aksjon under kvalifiseringen på 400 meter fri. Det ble en skuffelse for 24-åringen.

Se løpet: Finalen glapp for Christiansen

Christiansen svømte i tredje av fem heat lørdag og hang fint med fra starten. Han var en stund oppe på andreplass, men før de siste hundre meterne lå nordmannen som nummer fire. Tempoet holdt ikke helt inn, og Christiansen svømte inn på 3.48,88. Det ga sjette beste tid før de to siste heatene, og dermed var han til slutt langt unna en finaleplass.
– Det var veldig tungt. Det føles ikke som at det stemmer helt teknisk. Jeg får det veldig på slutten. Det blir en litt kjip start på OL, sa Christiansen til Discovery etter åpningsdistansen.
Han hadde selv som mål å slå den norske rekorden, og var derfor skuffet over tiden han endte opp med.
– Det er en ganske dårlig tid. Jeg tror ikke jeg skal legge så mye i det. Jeg legger det bak meg nå så er det 800 om noen dager, sa Christiansen.

Norsk rekord

24-åringen har den norske rekorden på distansen fra Stockholm i 2016. Den lyder på 3.46,37. Det var ventet at Christiansen måtte forbedre rekorden betraktelig for å komme seg til finale i et sterkt OL-felt.
De åtte beste totalt fra kvalifiseringen går videre til finalen.
– Det som er mest spennende er å se hvilken form han er i. Har han funnet den optimale OL-formen som vi håpet på? Han har hatt en litt humpete vår, så det blir spennende å se om han og treneren har klart å prikke formen, sa Elin Austevoll før Henriksen skulle i aksjon.

Tre distanser

Christiansen skal svømme både 400, 800 og 1500 meter i OL. Siden 2017 har han totalt tatt ni medaljer i EM og VM på distansene.
13.30 svømmer André Klippenberg Grindheim 100 meter bryst.
Sett denne?
picture

– Like brutalt som det så ut

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame