• Se Henrik Christiansens forsøksheat lørdag kl. 12:49 på discovery+
Norges største svømmehåp i Tokyo er blitt vant til å stå på pallen i internasjonale mesterskap. Siden 2017 har han tatt ni medaljer i EM og VM fordelt på øvelsene 400, 800 og 1500 meter fri.
Men da EM i svømming langbane ble arrangert i vår, etter en lang koronapause fra konkurranser for de norske svømmerne, måtte 24-åringen ta til takke med 4. plass som beste resultat.
Tokyo 2020
Resume Swimming day 9 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
01/08/2021 KLOKKEN 06:53
– Vi har sett litt på løpene fra EM for å se litt på hva vi trenger å jobbe med, sier Henrik Christiansen på svømmernes første pressetreff i deltakerlandsbyen i Tokyo.
Saken fortsetter under videoen.

– Må sette personlig rekord med to-tre sekunder

Opp i høyden

Da bestemte svømmeren seg for å legge om på den opprinnelige oppkjøringsplanen. Christiansen ville gjøre det som på best mulig måte kunne bidra til at formen var på topp når lekene gikk i gang.
– For meg var det å ta en tur opp til høyden for å få litt god trening der og begynne å kjenne litt mer på konkurransefarten, sier Christiansen.
Dermed gikk turen til Sierra Nevada i Spania, som ligger på 2320 meters høyde.
– Det er noe vi har veldig god erfaring med, og noe jeg føler jeg drar veldig god nytte av. Det har vært litt finjustering de siste ukene, så nå føler jeg meg helt konge, konstaterer Christiansen, som går i gang med sitt andre OL lørdag ettermiddag klokken 12:49 norsk tid.

Begynner å kjenne overskuddet

Den 24 år gamle svømmeren, som til daglig svømmer for Lambertseter svømmeklubb, har vært tydelig på at det ikke var meningen at han skulle prestere på sitt beste i mai.
Teamet la likevel ikke skjul på at de skulle ønske at han var nærmere teten, spesielt på øvelsene 800 og 1500 meter fri, hvor han endte på henholdsvis 4. og 7. plass.
– Jeg hadde absolutt ikke toppet formen inn mot EM. Jeg var tungt trent, og det var sånn det måtte være for at jeg skulle kunne prestere her i OL, forklarer Christiansen.
Den harde treningen i bassenget fortsatte delvis under høydeoppholdet, fram til tenningen av OL-ilden i Japan nærmet seg.
– Nå har vi sluppet treningsmengden og jeg begynner å kjenne litt på overskuddet. Jeg føler også at teknikken sitter. Det var deilig å komme opp dit nå og få kjenne at den gode formen kommer når man kommer ned igjen, så det har vært en god boost.
Henrik Christiansen svømmer forsøksheat på 400 meter fri lørdag ettermiddag klokken 12:49 norsk tid.
Sett denne?

Se OL-favorittens spektakulære hopp

Tokyo 2020
McKeon skrev OL-historie – dette har ingen klart siden 1952
01/08/2021 KLOKKEN 04:40
Tokyo 2020
Svømming - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
31/07/2021 KLOKKEN 09:15