• Norske gullsjanser fra klokken 09.00: Se Lagsprint for kvinner og menn på Eurosport Player og TVNorge
OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Det lykkes ikke for Ståle Sandbech i onsdagens kvalifisering til Big Air. Nordmannen leverte et flott første run, men falt i det neste og dermed røk finalen for nordmannen.
Kun 0.25 poeng skilte Sandbech på syvende- og amerikanske Redmond Gerard på sjetteplass.
PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 PÅ 13:27
– Jeg er selvfølgelig skuffet, om jeg ikke er skuffet er det noe feil. Det er synd, jeg landet et bra første run, kunne kanskje hoppet enda større, men jeg kom ikke kort heller, det var ingenting feil der. Men det var vel ikke det de ville se, de ville se backside tripple cork visstnok. Det er dumt, sier Sandbech til Eurosport.
Etter exiten vil ikke nordmannen love at han blir å se i Beijing om fire år.
– Jeg vet ikke. Jeg skal ikke love noe, ikke avkrefte noe. Kanskje det ikke blir snowboard, kanskje noe annet.
OL-håpet Marcus Kleveland klarte heller ikke å ta seg videre. Dermed blir Torgeir Bergrem Norges eneste norske i Big Air-finalen. Nordmannen kvalifiserte seg med poengsummen 94.25.
Saken fortsetter under videoen:

Uenig med dommerne

At Sandbechs run ikke holdt til finale var Eurosports ekspert uenig i. Han tror nordmannen kan ha blitt straffet for å ha startet tidlig og at dommerne derfor ikke hadde sett nivået på konkurransen. Han mener Sandbechs første run burde holdt til en fjerdeplass.
– Jeg synes ikke de foran var bedre. Dommerne ser de samme bildene som vi gjør på skjermen. De kan få de i reprise, men noen ganger kan det være vanskelig å se høyden på triksene. Det er mye lettere å se når du står der ute enn på spesielle kameravinkler. Hadde de sett hvor lite Redmond Gerard hadde hoppet tror jeg ikke scoren til Ståle hadde blitt slått av det, oppsummerte Gjermund Bråten, som nylig var dommer under X Games i Aspen.
Sandbech påpeker at det ofte kan ende med en dårlig score i starten.
– Men i og med at man setter opp at du blir droppa ut i fra hvordan du er ranket, burde dommerne forvente bra scores med en gang. Jeg har ikke fulgt med så mye på de andre, ikke sett så mye på detaljer og sånn, men det er jo fire av de som går videre som tar backside 1440. Det blir mye det samme, jeg har gjort det mange ganger før, men jeg vil ha mer variasjon inn i konkurransekjøringen. Slik var det ikke i dag, sier nordmannen.
Saken fortsetter under videoen:

– Han imponerer

I første run leverte han en nydelig frontside 1440 og fikk 84.75 poeng av dommerne. Nordmannen var tydelig fornøyd og brølte høyt i mål.
– Det er helt perfekt. Hvis ikke dette er finale kommer ingen til finale. Fy fader. Han imponerer, sa Eurosports ekspert Gjermund Bråten.
I andre run Sandbech fikk god høyde, men havnet langt ned i bakken og falt da han skulle lande. Dermed fikk han kun 41.25. Dermed røk finalen ettersom han havnet utenfor topp seks.
– Jeg skulle hoppe litt større, så bommet jeg litt på hoppkanten. Jeg skal helst corke litt mer, og fått en dobbel cork, da blir det lettere i landinga. Det ble ikke sånn og da kom jeg ikke riktig ned på landinga, og faller på rumpa, sier Sandbech.
  • Norske gullsjanser fra klokken 09.00: Se Lagsprint for kvinner og menn på Eurosport Player og TVNorge
PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 PÅ 12:14