Snowbordens store stjerne er tilbake. I natt var Shaun White tilbake i manesjen for fullt i U.S. Grand Prix. Etter å ha falt på det første og andre piperunnet, slo 31 åringen grusomt tilbake i det siste runnet.
Med en double cork 1440, cab double cork 1080, frontside 540, double McTwist 1260 og til slutt en frontside double cork 1260 sikret superstjernen seg en plass i OL.
PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 PÅ 13:27
– Det er vel ingen tvil. Han er så rå. Han er rockestjernen over alle rockestjerner, sa ekspertkommentator Gjermund Bråten etter det fantastiske piperunnet.

– 100 poeng. Hva er det for noe?

For dommerne valgte å belønnet amerikaneren med hele 100 poeng. Toppscore. White varsler at han har mer på lager kun uker før OL.
– Det føles ut som jeg er på riktig kurs til lekene. Dette var OL-dommerne. Det er fantastisk. Hvis dette er kriterier de liker og de liker hva jeg gjøre, vil jeg beholde dette runnet og bygge ut i fra det, sier White til NBC
Toppscoren fikk likevel Eurosports kommentatorer til å reagere.
– 100 poeng. Hva er det for noe? Det er det sykeste. White er tilbake, men jeg må bare si at jeg synes det blir for dumt med 100 poeng. Det er ikke perfekt, men amerikanerne gjør det for TV og liker å skape hype inn mot OL, utbrøt Jonas Greve.
– Nei, det er ikke perfekt, supplerte Bråten.
Saken fortsetter under videoen:

– Det er litt teit at dette er det perfektet piperunnet

Til Eurosport.no utdypet Greve hvorfor han mener at Whites piperun er en enorm prestasjon, men er fortsatt uenig i poengsummen.
– Det er litt teit at dette er det perfektet piperunnet. Plutselig kommer noen å gjør det enda bedre neste år, sier Greve, og fortsetter:
– Da sier dommerne at det aldri kan bli bedre. Det han gjør er helt sinnsykt og det er det beste piperunnet noen gang. Han er en medieyndling i USA og dette skaper masse oppmerksomhet til sporten, men jeg mistenker at det er en tabloid vri. Rent sportslig sett er han vinneren. Det han gjør er helt galskap, men 100 poeng blir litt i overkant. Heller en poengsum på 99, 98, 97, men han har heller ikke noe med dommerne å gjøre.
– Hva ville du ha trukket for i runnet?
– Han gjør en 540 halvannen rotasjon midt i der og går kjempe høyt. Der kunne han ha hatt et større triks. Han kunne ha levert et bedre piperun og hatt vanskeligere triks, svarer Greve.

Måtte sy over 60 sting

Nå får amerikaneren mulighet til å sikre seg et nytt OL-gull etter fadesen i Sotsji. Fra før av har han OL-gull i halfpipe fra 2006 og 2010.
I høst slo han ansiktet og måtte sy tilsammen 62 sting. At han kommer tilbake og fortsetter å holde verdensklasse i en sport som domineres av de yngre, er formidabelt.
– Det er ganske imponerende. Nå var det i ansiktet smellen kom. Du trenger bare en frisk kropp får å stå, og han skadet ikke skulder, armer eller bein. Det er klart at det er dramatisk å sy over 60 sting, men med en gang de stingene er grodd så er det bare å få med seg hode igjen og sette utfor. Man kan bli litt redd, men på den mentale biten er han helt rå. Han hadde ikke sikret seg en OL-plass og måtte prestere. Han er en mann for store anledninger, forklarer Greve.
Snart er det OL.
PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 PÅ 12:14