OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Slopestylefinalen startet på verst tenkelig vis for Norge. Allerede på oppvarmingen skadet Mons Røisland seg og trakk seg fra finalen. Dermed var det Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem som skulle kjempe om edelt OL-metall.
Det ble stang ut for de norske håpene. Sandbech lå på en tredjeplass etter å ha misset i tredje run og hadde sitt andre run som tellende med 81.01 poeng. Det ble det noen nervøse minutter for nordmannen som lå an til medalje etter at konkurrentene feilet.
PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 PÅ 13:27
Saken fortsetter under videoen:

– Jævlig kjipt

Men sistemann Max Parrot leverte et solid tredje run og tok sølvet foran suverene Redmond Gerard som stakk av med gullet. Mark McMorris tok bronsen.
– Vi hadde håpet på en nordmann på pallen. Aller helst tre, men det gikk ikke i dag, sier Sandbech til Eurosport.no, og utdyper:
– Fjerdeplass er tungt. Jeg dret meg ikke helt ut. Jeg landet et run. Jeg fikk vist meg litt på TV, men jeg skulle gjort det litt renere og lagt på en ekstra på siste hopp. Jeg bommet på siste run og tok av helt feil på det første hoppet og fikk en sleng. Da mistet jeg hele godfølelsen.
Saken fortsetter under videoen:
Marcus Kleveland vant sitt kvalifiseringsheat og var en av de største favorittene, men fikk det ikke til i finalen. 18-åringen fra Dombås endte på en sjetteplass etter å ha trøblet i andre og tredje run. En skikkelig nedtur.
– Jævlig kjipt. Det var litt vanskelig med vinden i dag. Jeg hadde en god trening og trodde det skulle gå bra. Jeg landet der jeg skulle og det føltes greit, men det gjorde det ikke finalen, sier Kleveland til Eurosport.no.
Nordmannen legger ikke skjul på at oppladningen der Røisland falt og skadet seg ikke var optimal. Selv så ikke 18-åringen fallet, men så lagkompisen lå i bakken fra stolheisen.
– Det går bra med han. Det var utrolig kjipt å se. Det var ikke det vi ville se der, sier Kleveland.

–Antiklimaks

Om Kleveland ikke hadde ramlet i siste run ville han trolig ha fått en medalje.
– Han må nedi. Da er det over for Marcus også, sier Eurosports kommentator Jonas Greve da medaljen røk for Kleveland.
– Antiklimaks. Det er lov til å si at vi er litt skuffet. De burde ha landet. Marcus burde ha landet og hadde litt for dårlig fart, konkluderte ekspert Gjermund Bråten.
PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 PÅ 12:14