PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Natt til mandag klokken 02.00 norsk tid går kvalifiseringen til snowboardkvinnenes Big Air-konkurranse, som du ser på Eurosport Norge og Eurosport Player. Der stiller Silje Norendal med startnummer fem, hvor hun skal prøve å revansjere skandalekonkurransen i slopestyle fra den første uken av OL. En konkurranse hun er svært bitter over, som hun alltid vil føle seg snytt for.
Til tross for svært krevende forhold under slopestylefinalen, var det aldri snakk om at den skulle bli utsatt - slik andre øvelser har opplevd. Dagen før skulle kvalifiseringen til samme konkurranse bli avholdt, men den ble avlyst nettopp på grunn av været. Med ekstrem vind i bakken var det mange utøvere som feilet og falt, og flere valgte å ikke gjennomføre de planlagte triksene.
PyeongChang
Big air-finalen flyttes
20/02/2018 PÅ 04:29
Norendal prøvde selv å få konkurransen stoppet, og var svært redd før hun skulle kjøre. Like etter konkurransen tok hun til tårene og var svært skuffet. I etterkant har skuffelsen gått over i sinne.
– Det virket som det var veldig enkelt for dem å kansellere jentenes alpinkonkurranser, og for oss skulle det tydeligvis ekstremt mye til for at de skulle kansellere. Og det har gått litt over i et sinne, forteller Norendal til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen.

Mistet betydning - til Norendals fordel

Ikke bare ble konkurransen en skandale, men når den først ble holdt ble Norendal også snytt for medalje. Dommerne vurderte Enni Rukajärvis andre run som bedre enn Norendals, og dermed endte den norske jenta på den bitre fjerdeplassen. Nok en OL-konkurranse uten pallplass for Kongsberg-jenta. Den vindfulle konkurransen har gjort at lekene har mistet betydning for henne.
– For meg har det blitt sånn: OL er ikke lenger så stort. Misforstå meg rett, jeg har fortsatt lyst på en medalje i Big Air. Men den dagen (slopestylefinalen) ble bare en vits, og det føltes ut som et dårlig arrangert europacuprenn. Og det tok på en måte det der: «OL er alt, OL er hellig», litt bort da. Så det har fått meg til å sette OL i et litt annet lys.
Det kan forhåpentligvis hjelpe henne i Big Air, ved å dra likegyldigheten til sin fordel. Hun har nemlig slitt mye med nerver og høye skuldre inn mot konkurranser.
– Jeg tror det bare er positivt for meg. Noe jeg tenkte mye på inn mot OL var at «dette er min siste sjanse og jeg har så sykt lyst», og jeg har gått gjennom hvordan jeg i alle dager skal klare å gå gjennom det eventet, når det betyr alt inne i hodet mitt. Det er veldig skummelt å ha den tankegangen, så jeg er litt roligere nå, og det er noe jeg skal bruke for alt det er verdt inn mot Big Air.

Går videre, satser på nytt

Norendal og de andre snowboardjentene har snakket mye om den mislykkede slopestylekonkurransen, men de har blitt enige om at det beste er å prøve å legge det bak seg og gå videre.
– Man kan bruke det til noe positivt. Det hjelper ikke å blir sur på OL eller FIS eller IOC inn mot Big Air, for egentlig hjelper det jo de like mye at vi putter på et bra show. Hvis vi skulle vist hvor frustrerte vi har vært, så hadde ingen stilt opp i Big Air, sier hun.
Søndag hadde snowboardjentene trening i løypen de skal kjøre natt til mandag. Norendal er fornøyd med hvordan både løypen og formen hennes ser ut, og satser på å kvalifisere seg til finalen - som går natt til onsdag.
PyeongChang
Så kjæresten kjøre for første gang: – Ikke alle som får deltatt i OL sammen
19/02/2018 PÅ 06:05