Snowboard
PyeongChang

Skal ha brutt IOC-regel da hun ble finaleklar

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Silje Norendal

Foto: Scanpix

AvNTB
19/02/2018 på 11:31 | Oppdatert 19/02/2018 på 11:34

Silje Norendal har kjørt med et sponsorskjerf i OL. Det liker IOC dårlig, men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

24-åringen har en privat sponsoravtale med Under Armour. Hun reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale. Det er brudd på det strenge regelverket til Den internasjonale olympiske komité.

  • SE ALT FRA OL PÅ EUROSPORT PLAYER!
PyeongChang

Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske

24/02/2018 PÅ 13:22

IOC har et prinsipp om at OL skal være reklamefritt. Det er blant annet ikke lov å vise logo til en utstyrsprodusent på skjerf og hals. Det var akkurat det Norendal har gjort hittil i lekene. Hun brukte det samme klesplagget også under mandagens kvalifisering i big air.

– Reglene er klare. I tilfeller hvor brudd på reglene blir fanget opp av arrangøren eller det aktuelle internasjonale særforbundet før utøveren skal konkurrere, vil man måtte dekke over det aktuelle bruddet med tape. Om det er snakk om et tilbehør til bekledningen, vil utøveren bli bedt om å fjerne det plagget, sier en pressetalsmann fra IOC til TV 2.

LES OGSÅ: Så kjæresten kjøre for første gang: – Ikke alle som får deltatt i OL sammen

Regelbruddet får ingen konsekvenser for Norendal. IOCs talsperson opplyser at problemet «er løst i samarbeid med utøveren».

– Vi har fått en kommentar fra IOC, der Silje blir bedt om ikke å synliggjøre logoen på halsen. Vi og utøverne gjør vårt beste for å følge opp et komplisert regelverk, og vi har en god dialog med IOC om å håndtere situasjoner som oppstår underveis i OL, sier Sofie Torlei Olsen, presseansvarlig for det norske fristilslaget, til TV 2.

(©NTB)

PyeongChang

SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige

24/02/2018 PÅ 12:11
Relatert
SnowboardPyeongChang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Snowboard

Kleveland gjør comeback i januar

25/12/2019 PÅ 17:35

Siste videoer

Snowboard

Prommegger-triumf i storslalåm

00:01:56

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

27/05/2020 PÅ 18:00
Vis mer