– Så sent som i X-Games viste han at han er verdens beste slopestylekjører. Han er åpenbart den store, store favoritten.
Slik lyder det da Eurosports ekspertkommentator Jonas Greve blir bedt om å vurdere Marcus Klevelands medaljesjanser i OL.
PyeongChang
Norsk jubeldag i slopestyle-løypa: – Helt ubeskrivelig
10/02/2018 PÅ 04:35

– Ser ut som et dataspill

Slopestyle har lenge vært en del av OL-programmet, men nå er også big air en del av OL-programmet. Under X-Games forrige helg ble det gull og sølv for Kleveland i disse øvelsene.
– Marcus er i kjempeform og gjør ting på snowboard som ingen andre gjør. Han får det til å se ut som et dataspill. Han kan ta medalje både i slopestyle og big air, sier Eurosport-ekspert Helene Olafsen.
På herresiden sender Norge Ståle Sandbech, Torgeir Bergrem og Mons Røisland i tillegg til Kleveland. Silje Norendal skal representere landet på kvinnesiden.
– Silje ble nummer fire i X-Games og viste at hun ikke er til å kimse av. Hun er absolutt en medaljekandidat, sier Olafsen.

Tror fire medaljer er mulig

Norges offisielle mål er å ta to medaljer under snowboardøvelsene i OL. Det mener Eurosport-ekspertene er uambisiøst.
– Jeg har lyst til å se i hvert fall tre medaljer i OL. Kanskje også fire dersom det virkelig klaffer. Jeg tror ikke det er helt urealistisk med tanke på hva utøverne har vist før lekene, sier Bastian Juell, og legger til:
– Kleveland er en åpenbar kandidat. Så tror jeg Norendal og Sandbech kan være gode medaljekandidater i tillegg.

Store freeski-muligheter

Også i freeski sender Norge flere utøvere som kan hevde seg helt i toppen. Her skal det bare kjøres slopestyle, slik at det bare finnes én anledning til å plukke edelt metall.
På kvinnesiden har både Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi levert kruttsterke prestasjoner den siste tiden.
– Sjåstad Christiansen har slitt masse med knærne siden OL, men nå virker det som at hun er skikkelig gira og har hodet på rett plass, sier Greve om 22-åringens muligheter i OL.
– Killi har vist veldig god form og tok sølv i X-Games. Hun pusher virkelig grensene og er i aller høyeste grad en medaljekandidat i OL, sier Greve.
(saken fortsetter under videovinduet)
På herresiden har ekspertene spesielt store forventninger til Øystein Bråten.
– Bråten kommer fra X-Games med to sølv og er vanvittig heit inn mot OL. Han forventer jeg medalje fra, sier Juell.

– Kan bli et skikkelig jente-OL

Ferdinand Dahl, Christian Nummedal og Felix Stridsberg Usterud skal også representere Norge i freeski-øvelsene.
– Ferdinand har en pallplass fra verdenscupen og fikk plass i OL-troppen. Men på herresiden er det først og fremt Bråten vi forventer å se helt i toppen, sier Greve.
Til tross for at man bare har én øvelse å gjøre det på, mener ekspertene at medaljene potensielt kan renne inn.
– Jeg tipper tre norske medaljer. Jeg har stor tro på at dette kan bli et skikkelig jente-OL med medaljer til Sjåstad Christiansen og Killi. Også Bråten tror jeg tar medalje, sier Olafsen.
Hun får støtte av Bastian Juell.
– Jeg er veldig enig. Alle de tre er brennheite og klare medaljekandidater, sier han.