PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Silje Norendal er klar for finalen i big air-konkurransen i snowboard i PyeongChang.
Den fire ganger X-games-vinneren var på forhånd spådd til å kunne konkurrere om medaljer i øvelsen. Nå får hun muligheten til å revansjere seg etter den skuffende fjerdeplassen i slopestyle.
PyeongChang
Big air-finalen flyttes
20/02/2018 PÅ 04:29
24-åringen fikk til et brukbart hopp i den første omgangen, og gikk inn på 8. plass med 76 poeng.
I det andre forsøket hevet hun poengsummen med bare ett og et halv poeng, til 77, 50 poeng. Dermed måtte hun sitte nervøst og vente på at mange nok gikk inn bak henne, slik at hun ble blant de tolv beste.
– Ja, det ble alt for nervepirrende. Jeg vet ikke hva som skjedde, for jeg hadde en kjempebra trening og falt ikke én gang. Triksene jeg gjorde nå var de dårligste jeg har gjort hele uken. Jeg startet litt sent (startnummer) og nervene kom veldig fort på og jeg sleit skikkelig. Nå er jeg bare veldig glad for at jeg er videre, sier Norendal til Eurosport.
Se Norendals beste omgang her. Saken fortsetter under.

– Halvveis fall

Etter det første forsøket, sa hun da hun gikk forbi Eurosport Norge-studio nede på sletta at hun ble nervøs da hun kjente vinden øke i det hun skulle sette utfor.
– Silje kom innom og sa hun var fornøyd med å lande, men hadde blitt fryktelig nervøs på starten. Det kom litt vindt akkurat i det hun skulle sette utfor, og hadde lite fart inn på hoppet, sa Eurosport-ekspert Helene Olafsen etter Norendals første forsøk.
I det andre forsøket hevet hun poengsummen, noe som overrasket Eurosports kommentatorer.
– Hun er lit nedpå med hånden. Det blir dessverre et halvveis fall, sa Eurosport-kommentator Jonas Greve.
Norendal ville klart seg med poengsummen fra første omgang, og hadde da gått videre som tolvte og siste utøver. Nå endte hun altså som nummer ti.
– Jeg ble kjempelettet. Egentlig burde kanskje førstehoppet fått litt bedre poengsum, selv om vet jeg gjorde noen feil der også. Det var værtfall bra grabs og landet. I det andre hoppet kunne jeg falt, men heldigvis gjorde jeg ikke det, sier Norendal.

– OL er ikke lenger så stort

Silje Norendal var svært kritisk i oppladningen til big air-konkurransen.
Dagen før kvalifiseringen uttalte hun til Eurosport.no at OL ikke lenger betyr så mye for hun, etter at slopestylefinalen ikke ble utsatt da det blåste kraftig i løypen.
– For meg har det blitt sånn: OL er ikke lenger så stort. Misforstå meg rett, jeg har fortsatt lyst på en medalje i big air. Men den dagen (slopestylefinalen) ble bare en vits, og det føltes ut som et dårlig arrangert europacuprenn. Og det tok på en måte det der: «OL er alt, OL er hellig», litt bort da. Så det har fått meg til å sette OL i et litt annet lys, sa hun til Eurosport.no før kvalifiseringen.
PyeongChang
Så kjæresten kjøre for første gang: – Ikke alle som får deltatt i OL sammen
19/02/2018 PÅ 06:05