– Jeg er glad for å være frisk og føler meg veldig bra. Nå har vi egentlig bare slappet av i noen dager, og det har gitt meg «OL-spiriten». Det er morsomt å være her, sier Norendal til Eurosport.no.
Snowboard-utøveren har kjempet i toppen i mange år, og står bokført med fire X-games seire. Den siste kom på hjemmebane etter å ha gått til topps i Big Air-stevnet i Oslo 2017.
  • Se Silje Norendal i Slopestyle-konkurransen på Eurosport Player, mandag 12. februar klokka 02:00!
PyeongChang
Big air-finalen flyttes
20/02/2018 PÅ 04:29
Talentet, ferdighetene og kjærligheten for sporten har det aldri vært spørsmål rundt. Nervene, derimot, har blitt diskutert langt hyppigere.
Men nå - dagen før de olympiske lekene tas fatt på for Norendals del - virker hun endelig å ha kommet seg forbi det tvilende stadiet.
– Ja, jeg er mer sikker på meg selv. Jeg er roligere, har mer erfaring, og selvtilliten kommer når man føler seg sikker på brettet. Og det gjør jeg nå. Jeg har hatt gode treningsøkter og føler meg bra, forteller hun optimistisk.
Saken fortsetter under videoen.

Spent på løypene

På spørsmålet om hvordan hun anser OL-løypene er det ett ord som fort faller ut av henne: Utfordrende.
Spesielt trekker Norendal fram slopestyleløypa, med sine krevende partier i øvre del.
– I slopestyle er den første halvdelen veldig utfordrende. Det er store rails. Hoppene er ganske greie, og sidehoppene er nye for meg. De har jeg kun prøvd da jeg har vært her tidligere, i prøve-OL (2016). Men jeg er mer fornøyd med løypa nå enn da, sier Kongsberg-utøveren.
Søndag skulle det egentlig vært kvalifiseringsrunder til mandagens finale, men kvalifiseringen ble avlyst på grunn av vind. Dermed er alle 26 slopestyledeltakerne videre til finalen. Eurosports snowboardekspert, Helene Olafsen, mener Norendal kan og bør komme seg blant de tolv beste - antallet deltakere som egentlig skulle vært i finalen.
– I finalen er i utgangspunktet ikke Silje en av de aller største favorittene, men hun er definitivt en joker. Hvis hun får alt til å stemme, er hun medalekandidat, sier Olafsen.

Håper opplegget klaffer

Norendal selv er veldig frempå og positivt innstilt før de ulike disiplinene skal nedkjempes.
– Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg er så positiv, men jeg har veldig troen. Jeg håper jeg ikke knekker helt sammen, men at ting klaffer for meg den gangen her.
Det håper og tror landslags- og treningskompis Ståle Sandbech også. At Norendal overkommer frykten og holder nervene i sjakk.
– Hun virker veldig glad og koser seg. Har lave skuldre, ja, men mer punsj nå i 2018. Hun er gira på å kjøre og hun vil ta sjanser. Jeg har troen på Silje, sier Sandbech til Eurosport.no, som selv er i PyeongChang over de neste par ukene.
Ekspert Olafsen stemmer i:
– Hun har utviklet seg masse siden forrige OL og lært mange nye triks. Hun har rett og slett fått en mye større triksebag! I tillegg har hun blitt mye mer stabil og har rett og slett mer å variere med. Og hun er jo en konkurransekjører.
PyeongChang
Så kjæresten kjøre for første gang: – Ikke alle som får deltatt i OL sammen
19/02/2018 PÅ 06:05