Det ble ikke medalje til Silje Norendal i finalen i Big Air natt til torsdag. Snowboarderen landet to av tre run og måtte nøye seg med en sjetteplass.

PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 PÅ 13:22

Det første OL-gullet i Big Air stakk den store favoritten Anna Gasser av med. Østerrikeren klinket til i siste run og fikk 96 poeng. Med en totalsum på 185 poeng slo østerrikeren Jamie Anderson med 7.75 poeng. Zoi Sadowski Synnott tok bronsen.

Norendal mener hun fikk en opptur etter slopestylekonkurransen der vinden ødela.

– Jeg er glad på Anna sine vegne. Selv hadde jeg håpet på å være der Zoi, men den switch backsiden hun gjorde er sikkert den beste hun noen gang har gjort. Hun fikk den scoren hun fortjente og det ble vanskelig for meg i dag uansett. Jeg har ting å jobbe med. Alt i alt har det vært et bra OL, sier Norendal til Eurosport.no.

For Norendal fikk det aldri helt til i finalen og triksene satt ikke helt slik det har gjort på trening. I første run gjorde hun en god cab 900, men måtte sette en arm i bakken og ble naturligvis trukket for det av dommerne. Første run fikk hun 70.50 poeng.

– Utgangen er bedre enn i kvaliken. Høyden og lengden er større. Hun gjør en annen grab enn i kvalifiseringen, og går fra en melon til indy, sa Eurosports ekspertkommentator Gjermund Bråten.

I andre run landet hun en backside 720 og fikk til en bedre grab. Det fikk hun 61 poeng for, men da hun falt i tredje run etter å ha prøvd det første trikset ble det klart at hun var sjanseløst til å ta medalje.

PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 PÅ 12:11