Det ble ikke medalje til Silje Norendal i finalen i Big Air natt til torsdag. Snowboarderen landet to av tre run og måtte nøye seg med en sjetteplass.
Det første OL-gullet i Big Air stakk den store favoritten Anna Gasser av med. Østerrikeren klinket til i siste run og fikk 96 poeng. Med en totalsum på 185 poeng slo østerrikeren Jamie Anderson med 7.75 poeng. Zoi Sadowski Synnott tok bronsen.
PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 PÅ 13:27
Norendal mener hun fikk en opptur etter slopestylekonkurransen der vinden ødela.
– Jeg er glad på Anna sine vegne. Selv hadde jeg håpet på å være der Zoi, men den switch backsiden hun gjorde er sikkert den beste hun noen gang har gjort. Hun fikk den scoren hun fortjente og det ble vanskelig for meg i dag uansett. Jeg har ting å jobbe med. Alt i alt har det vært et bra OL, sier Norendal til Eurosport.no.
For Norendal fikk det aldri helt til i finalen og triksene satt ikke helt slik det har gjort på trening. I første run gjorde hun en god cab 900, men måtte sette en arm i bakken og ble naturligvis trukket for det av dommerne. Første run fikk hun 70.50 poeng.
– Utgangen er bedre enn i kvaliken. Høyden og lengden er større. Hun gjør en annen grab enn i kvalifiseringen, og går fra en melon til indy, sa Eurosports ekspertkommentator Gjermund Bråten.
I andre run landet hun en backside 720 og fikk til en bedre grab. Det fikk hun 61 poeng for, men da hun falt i tredje run etter å ha prøvd det første trikset ble det klart at hun var sjanseløst til å ta medalje.
PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 PÅ 12:14