• Norsk medaljesjanse: Se jaktstart for kvinner klokken 11.10 på Eurosport Player og TVNorge
OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Det ble mye knall og fall under slopestylefinalen for kvinner. Sterk vind avlyste søndagens kvalifisering og mandag ble konkurransen utsatt i en time og ett kvarter på grunn av vindforholdene.
Men under konkurransen gikk flere av utøverne i bakken på grunn av vindkastene. Flere valgte også ikke å gjennomføre enkelte av triksene på grunn av vinden og fikk sitt run ødelagt på grunn av forholdene. Ettersom kvalifiseringen ble avlyst hadde utøverne kun to run i finalen mot normalt tre.
PyeongChang
Big air-finalen flyttes
20/02/2018 PÅ 04:29
Saken fortsetter under videoen:

– Hun var glad hun overlevde

Men Silje Norendal leverte et flott første run under krevende forhold. Det lå lenge an til medalje, men den røk helt på tampen da finske Enni Rukajärvi skjøv Norendal ut av pallen. Til slutt endte hun på en fjerdeplass. Amerikanske Jamie Anderson stakk av med OL-gullet.
Landslagssjef Per Iver Grimsrud var svært lettet etter Norendals første run og var svært kritisk til at det ble gjennomført en konkurranse.
– Hun var nervøs og skalv i beina. Hun hadde det ikke noe gøy. Det kan diskuteres om det var riktig å sende ut jentene i konkurransen her i dag, men Silje greide å holde seg på beina. Hun er en erfaren konkurransekjører og er god på slike forhold uansett, sier Grimsrud til Eurosport.no.
Landslagssjefen forteller etter run nummer to at Norendal var redd.
– Hun var glad hun overlevde, fortsetter Grimsrud.
  • Norsk medaljesjanse: Se jaktstart for kvinner klokken 11.10 på externalEurosport Playerhttp://eurosportplayer.no/None og TVNorge
Saken fortsetter under videoen:

Eurosports ekspert: – Ikke forsvarlig

Helene Olafsen mener konkurransen ikke burde vært avviklet. Under den andre runden ble konkurransen stoppet i noen minutter da vinden herjet i løypa.
– Det har ikke vært forsvarlig å sette utfor. Det er egentlig litt trist og jentene kommer forbi her og er lei seg. Denne konkurransen representerer ikke kvinnelig snowboard og den progresjonen de har oppnådd de siste årene, men Silje har landet og hun er rå, sier Eurosports ekspert.
Hun får støtte av det norske OL-håpet Marcus Kleveland. Han langer ut mot arrangøren.
– Den olympiske finalen for jentene er ikke fair. Steike, så mye vind det er, skriver Kleveland på Twitter.
Slovakiske Klaudia Medlova var nedi bakken to ganger og mener konkurransen burde vært utsatt.
– Det var tøffe forhold. Det var fine forhold under oppvarmingen, men til konkurransen ble det tøffere. Det var et vindu å gjøre konkurransen en av de neste dagene da værprognosene var bedre, sier Medlova til Eurosport.no.
PyeongChang
Så kjæresten kjøre for første gang: – Ikke alle som får deltatt i OL sammen
19/02/2018 PÅ 06:05