Populære sporter
All sport
Vis alt

Norsk OL-håp skadet – kjører ikke finalen

Oppdatert 11/02/2018 klokken 06:54 GMT+1

Mons Røisland kan ha pådratt seg et brudd i skulderen. Nå ryker Big Air-konkurransen.

Røisland

Foto: Instagram

OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Mons Røisland (21) kjørte ikke finalen i slopestyle natt til søndag. Utøveren falt på treningen kun et snaut kvarter før finalen og skadet seg opplyste Skiforbundet.
Nordmannen ble fraktet til sykehus etter episoden der han gjennomgikk undersøkelser. Nå bekrefter Røisland til Eurosports snowboardekspert Gjermund Bråten at han har pådratt seg to brudd.
– Jeg snakker med ham nå. Det ser ut som det er to brudd. Ett i skulderen og ett i ribbeinet. Det tar nok litt tid, sier Bråten.
Det betyr at Big Air-konkurransen ryker og OL er over for 21-åringen.
– Vet ikke hvor jeg skal starte. Hadde det så gøy på oppvarmingen i dag helt til jeg hadde det verste krasjen i mitt liv. Jeg brakk kragebeinet og rev av leddbåndet i skulderen, som gjør at beinet stikker ut på den måten det gjør. Skal gjennomgå en operasjon i kveld, og det er med tungt hjerte å melde at OL er over for meg. Takk for alle meldinger. Jeg kommer tilbake, skriver Røisland på Instagram.
Saken fortsetter under videoen:

Big Air-konkurransen i fare

Tidligere på natten sa Olympiatoppens fysioterapeut følgende om skaden til Røisland.
– Det er ikke noen indre skader. Nå er han til undersøkelse hos en ortoped og han skal til røntgen. Det er mistanke om et brudd i skulderbladet, sa Bjørn Fossan til Eurosport.no.
– Står Big Air-konkurransen i fare?
– Ja, det må vi så lenge vi ikke vet om det er et brudd der eller ikke. Det er ikke lett å kjøre Big Air med et brudd, så hvis det er tilfelle er jeg redd det er over.

– Kan nesten ikke bli verre

Røisland var et av de norske håpene i snowboard.
– Det kan nesten ikke bli verre. Han holdt seg til armen. Mer enn det vet vi ikke foreløpig, men han er i alle fall ute. Dette er veldig trist. Han var i bra form, virket glad og fornøyd. Han virket giret på å gjøre det bra i dag, sa Eurosports ekspert Helene Olafsen.
– Dette var veldig synd. Mons har blomstret i denne løypa og har vært skikkelig giret. Verst tenkelige tidspunkt, sa Eurosports kommentator Jonas Greve.
Nordmannen ble nummer fire i sitt kvalifiseringsheat. Marcus Kleveland, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem kjørte finalen. Sandbech ble beste norske med en fjerdeplass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame