• Norsk medaljesjanse: Se jaktstart for kvinner klokken 11.10 på Eurosport Player og TVNorge
OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Silje Norendal måtte se at medaljen røk i slopestylefinalen. Det var svært krevende forhold under finalen og flere utøvere fikk enten run ødelagt eller valgte ikke å gjennomføre triksene sine på grunn av den ekstreme vinden i bakken.
Saken fortsetter under videoen:
PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 PÅ 13:27

Prøvde å få konkurransen stoppet

Norendal var svært redd under konkurransen og er svært kritisk til at konkurransen ble gjennomført. Selv slet hun med å gjennomføre runsene og prøvde å få konkurransen stoppet.
– Først og fremst veldig irritert over at det ble kjørt en finale i dag i det hele tatt. Jeg var gjennom hoppene en gang på trening, og det var helt grusomt. Jeg har sittet på toppen og ristet i to timer fordi jeg var redd for å kjøre, sier Norendal til Eurosport.no.
Hun følte at hun ble snytt for en medalje da dommerne vurderte Enni Rukajärvis andre run som bedre enn Norendal. Dermed røk medaljen.
– Det er utrolig kjipt. Jeg hadde regnet med at Julie hadde landet sitt run. Og at jeg ikke kom på pallen med det runnet. Men jeg følte kanskje jeg burde stått på tredjeplass i dag, og da er det bare sykt kjipt når det gikk som det gikk. Jeg følte kanskje jeg ble robbet fra en tredjeplass, fortsetter hun.
Saken fortsetter under videoen:

Begynte å gråte: – Det er litt vanskelig

– Du har snakket så mye om hvor mye en OL-medalje betyr for deg, så blir det slik som i dag. Kan du beskrive følelsen du sitter med nå?
– Det er litt vanskelig, sier Norendal, før hun brøt ut i gråt.
– Jeg husker egentlig ikke hva som foregikk, jeg var livredd. Dette er det jeg gjennomgikk for fire år siden også, og da var jeg fire dager på sykehus, fortsetter Norendal.
Eurosports ekspert mener konkurransen ikke burde blitt gjennomført.
– Jeg synes først og fremst det er veldig trist for kvinnelig snowboardkjøring. Jentene her har jobbet knallhardt og økt nivået på sporten. Det som ble vist her i dag er ikke representativ og går på bekostning av helsa til utøverne. OL er muligheten til å vise fram sporten, og det er helt urettferdig for sporten, for utøverne og de som har et hjerte for den, sier en forbanna Olafsen.
Norendal forklarer at forholdene påvirket henne under konkurransen.
– Da vi kom hit i dag var vi sikker på at vi bare kom til å dra hjem igjen. Så det var ganske stort sjokk. Og så gikk bare alle litt inn i konkurransehodet. Jeg var eneste som stord på toppen og ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg, forklarer Norendal.
PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 PÅ 12:14