– Han kom inn som en virvelvind i fjor, med sølv i Big Air og gull i slopestyle under X Games i Aspen. Han har virkelig satt seg på kartet, sier ekspertkommentator Jonas Greve om 18-åringen.
Under fjorårets X Games viste den daværende 17-åringen virkelig hva han er god for, da han ble historisk som første utøver i verden til å lande en quad cork i konkurranse.
– Jeg tenkte at nå får jeg bare prøve, og håpe at jeg lander. Så fikk jeg det til, da – heldigvis, sier Kleveland om tankene han hadde rundt det historiske trikset.
PyeongChang
Norsk jubeldag i slopestyle-løypa: – Helt ubeskrivelig
10/02/2018 PÅ 04:35

Forsvarte medaljene

Gutten fra Dombås har også markert seg under årets X Games, der han forsvarte begge medaljene fra fjoråret. Det gir ham ikke noe mindre favorittstempel inn mot OL i PyeongChang.
Eurosports snowboardekspert, Jonas Greve, har lenge vært imponert over Kleveland. Helt fra han så 18-åringen på brett for første gang, har han vært sikker på at noe stort er i gjære.
– Det var en liten kar fra Dombås som kastet seg rundt på enorme hopp. Da tenkte jeg: Jøss, han karen der kommer enten til å bli verdens beste, eller så kommer han til å slå seg i hjel, sier Greve.
Kleveland bare gliser av uttalelsen:
– Jeg har jo ikke slått meg i hjel ennå, så det er et bra tegn.
(Se videoreportasjen med Kleveland. Saken fortsetter under)

– Fortsatt mange triks

Kleveland falt og slo seg under årets X Games, siste helg i januar. Men tøffingen virket ikke å være påvirket av det – spesielt siden han tok gull med forslått rumpe. Man lurer kanskje på hva snøbrettkjøreren tenker på når han setter utfor?
– Jeg bare hopper rett inn i det og håper på det beste, sier han kaldt.
De siste ukene inn mot OL er det hviling av kroppen som står på programmet. Selv om den ydmyke gudbrandsdølen er vanskelig å fyre opp, er det én ting han lover:
– Jeg har ikke nådd grensen min ennå - det er fortsatt mange triks jeg ikke har gjort, som det går an å gjøre.
Triksene til Kleveland kan du se på Eurosport Player følgende dager:
  • Lørdag 10. februar, kl. 02.00: Slopestyle kvalifisering
  • Søndag 11. februar, kl. 02.00: Slopestyle finale
  • Onsdag 21. februar: kl. 01.30: Big Air kvalifisering
  • Lørdag 24. februar: kl. 02.00: Big Air finale