Norge har aldri tatt OL-gull i snowboard. Mange mener det burde kommet i Sotsji for fire år siden.
– Tanken har jo slått meg, at det gullet kanskje burde vært mitt. Jeg får høre det hele tiden her i Norge, hver gang noen nevner OL, kommer det opp, forteller Ståle Sandbech til Eurosport.no.
I slopestyle-finalen i Sotsji leverte Ståle Sandbech et lekent og solid “run”, men poengsummen holdt kun til sølv. Sage Kotsenburg fra USA vant, noe mange i snowboardmiljøet samt de norske ekspertene mente var helt feil. OL-gullet burde gått til Norge.
PyeongChang
Endret planen etter omfattende skadeliste: – Det er veldig vondt for et vanlig menneske
24/02/2018 KLOKKEN 13:27
– Jeg er ikke bitter for det, men jeg er nysgjerrig på hvordan det hadde vært å være den første nordmannen som fikk OL-gull, sier Sandbech.

Lei andre- og tredjeplasser

Nå har 24-åringen fra Bærum muligheten til å få revansje i Slopestyle, men denne gangen har han enda en medaljemulighet når Big Air står på OL-programmet for første gang. Med formen Sandbech har vist så langt denne sesongen, lover det godt snaue to måneder før OL.
– Formen min er bra om dagen. Jeg har hatt en bitteliten skulderskade som er litt irriterende, men småskader har vi jo hele tiden. Nå har jeg funnet godfølelsen igjen, forteller Sandbech.
Han legger ikke skjul på at det er OL-gull som er målet i PyeongChang, til tross for at konkurransen er enda tøffere nå enn i Sotsji.
– Jeg har litt for mange andre- og tredjeplasser i min karriere, for å si det sånn.
Om ikke han sikrer Norges første OL-gull i snowboard i Sør-Korea, tror Sandbech en av lagkameratene gjør det.
– Vi har så mange bra kjørere nå, at det gullet bare må komme.

Kleveland størst favoritt

Det tror også Eurosports snowboardekspert Helene Olafsen.
– På papiret er nok Marcus Kleveland det største medaljehåpet, men samtidig er jo han veldig ung. Ståle Sandbech virker som han har mye trøkk i kjøringa si om dagen, så han kan bli farlig. Og så virker han sulten på det gullet han ikke fikk sist.
Men du tror Norges første OL-gull kommer i PyeongChang?
– Ja! Vi har bra nok kjørere som er motiverte, og det er nok til et gull.

– Rutine viktig

Gjermund Bråten er minst like optimistisk som ekspertkollega Olafsen. Bråten deltok selv i Sotsji-OL, og vet hvor viktig det blir med rutine.
– Selv om Kleveland er det største talentet, blir det veldig viktig med rutine i OL. Der stiller Ståle og Silje sterkere, mener den tidligere snowboardkjøreren.
Samtidig består slopestyle-løypa av mye tekniske rails som gir rom for kreativitet.
– Marcus Kleveland er kanskje den mest kreative snowboardkjøreren som finnes nå, så han kan bli vanskelig å slå hvis triksene sitter, tror Bråten.
Kleveland vant Big Air-konkurransen i Mönchengladbach forrige helg, men deltar ikke i helgens konkurranse i amerikanske Copper Mountain.
PyeongChang
SE VIDEO: Ekorn på vei mot den sikre OL-død, så skjer det utrolige
24/02/2018 KLOKKEN 12:14