Klevelands to beste «run» sikret ham 96 poeng og en plass øverst på pallen. Dermed sikret 21-åringen fra Dombås seg sitt fjerde X Games-gull. Fra tidligere har han to gull i slopestyle og ett i knuckle huck.
– Endelig satt det for Marcus! Han har vært så nære flere ganger, men ikke hatt marginene på sin side. I kveld var han overlegen, sier sportssjef i Per Iver Grimsrud i Brettforbundet.
Beijing 2022
Revansjerte «tidenes verste OL»: – Det føles ut som gull
15/02/2022 KLOKKEN 13:44
– Veien fra knust kneskål til dette har vært lang, men gutten han jobbet beinhardt og får virkelig fram det som bor i ham. Jeg er så mektig imponert og stolt, fortsetter han.

Bronse til Røisland

Den svenske snowboardkjøreren Sven Thorgren havnet på plassen bak med 95 poeng.
Bronsemedaljen var det nordmannen Mons Røisland som sikret med til sammen 93 poeng fra sine to beste omganger i konkurransen. I alt ble det kjørt fem «run» i big air-konkurransen, som i likhet med de andre øvelsene i X Games ble gjennomført uten publikum.
– At Mons også tar tredjeplassen viser bare hvor god snowboard-utøver han er. Jeg er så glad på guttas vegne, sier Grimsrud.

Følte seg bortdømt

Røisland dro tidligere søndag inn en sølvmedalje i slopestylefinalen i snowboard i Aspen. Konkurransen ble utsatt på grunn av dårlige forhold og lav fart etter stort snøfall lørdag, men søndag lokal tid kunne den gjennomføres.
I den konkurransen havnet Kleveland på en femteplass. Begge følte seg urettferdig behandlet av dommerne, og Røisland mener at hans siste runde burde holde til gull.
– Jeg skal være ærlig at jeg trodde jeg havnet på toppen av pallen da. Jeg kan vel ikke si det er skuffende med sølv, men godfølelsen var altfor bra, sa Røisland til NRK.
– Da jeg havnet på femteplass, så er det ganske bittert, sa Kleveland om runden han trodde sikret pallplass. Han viste senere på kvelden at formen og triksene sitter da han sikret gullet i big air.
(©NTB)
Beijing 2022
Snowboard – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
15/02/2022 KLOKKEN 09:25
Beijing 2022
Sølvgutten Røisland: – Det betyr alt
15/02/2022 KLOKKEN 06:58