Trønderen Torgeir Bergrem (26) satte noe så sjeldent som en backside triple cork 1620 da det gjaldt som mest i Big Air-rennet i Beijing. Dermed sikret han tredjeplassen i den tradisjonsrike og prestisjetunge konkurransen Air and Style lørdag ettermiddag.
Bergrem som også tok bronse i X-Games i Hafjell i år, landet det vanskeligste trikset i konkurransen. Hoppet gav ham dagens høyeste poengsummen, 96,25, og det eneste som trakk ned var hånden som var nær bakken i landingen.
– Det var sterkt. Torgeir viser at han har konkurransenervene på rett plass før en viktig sesong. Hans siste hopp var konkurransens beste, sier Eurosports snowboardekspert Gjermund Bråten.
Snowboard
Kleveland trosset smertene og vant VM-gull i slopestyle
12/03/2021 PÅ 18:31
Canadieren og forhåndsfavoritt Mark McMorris vant etter å ha landet det som kalles en backside triple cork 1440, mens Tiarn Collins fra New Zealand sikret andreplassen med sin lekne cab 1440 double nosegrab.
Ståle Sandbech endte til slutt på en noe skuffende 7. plass. Nordmannen landet ikke det første hoppet, og fikk en dårlig poengsum på det andre. Da holdt det ikke med en solid gjennomført cab double crok 1260 i sitt siste forsøk. Emil André Ulsletten havnet på 6. plass.
Marcus Kleveland som vant konkurransen i fjor, deltok ikke i år, men er klar for neste helgs konkurranse i Tyskland.
Air and Style har blitt en del av verdenscupen i snowboard, og tredjeplassen til Bergrem lover dermed godt med tanke på å kvalifisere seg til OL i februar.
Snowboard
Kleveland sikret norsk gull i X Games
01/02/2021 PÅ 05:27
Snowboard
Kleveland gjør comeback i januar
25/12/2019 PÅ 17:37