– Han har i utgangspunktet sikret seg en plass til OL og sørget for at vi har fått den siste kvoteplassen. Og han vil bli tilbudt den plassen, sier sportssjef i Brettforbundet Per Iver Grimsrud til Discovery.
Sandbech falt i sitt første run i Laax, men da det gjald som mest i det siste forsøket klinte han til med en poengsum på 80,43. Det holdt til en andreplass, ca. et halvt poeng unna seieren.
Seieren gikk til amerikanske Sean Fitzsimons med en poengsum på 80,91.
Beijing 2022
Snowboard: Røisland på pallen – plukket viktige poeng i OL-jakten
05/12/2021 PÅ 09:04
Grimsrud roser konkurransemenneske Ståle Sandbech etter den sterke prestasjonen.
– Han har slitt i hele høst, men hele denne uken har han stått frem som gode gamle Ståle. Han er en ekstremt god konkurransekjører når det gjelder som mest og det viser han igjen med å lande sisterun.
Dette var siste mulighet for Sandbech og kvalifisere seg til OL ettersom X-games neste helg ikke telles som en kvalifiseringskonkurranse til OL.
– Ja, dette var siste mulighet. Løypa i Laax passet han veldig bra og han gjorde det ekstremt bra på alle elementene og det sikret den gode poengsummen i dag. Det er veldig kult at han fortsatt har det i seg, sier sportssjefen.
Senerer lørdag ble det klart at Sandbech har blitt tilbudt OL-plass, men hovedpersonen selv vet ikke om han stiller til start i Beijing.
– Jeg må tenke litt på det. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg velger å dra eller ikke, sa Sandbech noe overraskende til VG etter annenplassen var sikret.
På spørsmål fra avisen på hvorfor han eventuelt ikke skulle reise til Kina var snowboarderen kryptisk.
– Det får du eventuelt vente og se på, svarte sølvmedaljøren fra OL i Sochi.

Kleveland skuffet

Marcus Kleveland er alltid blant favorittene når han stiller til start, men 22-åringen fikk det ikke til i den sveitsiske høyden og endte sist i finalen.
– Han er nok veldig lei seg, for han har ikke hatt en veldig god start på sesongen. Jeg skulle gjerne sett at han fikk et til et bra run her. Det er han nok irritert på seg selv for at han ikke klarte. Jeg håper han finner en godfølelse i X-games neste helg. Han har triksene inne, men han klarer ikke helt å får det ut når det gjelder.
Planen for snowboard-kjørerne er å reise til Aspen, Colorado og X-games allerede i morgen og delta der neste helg før Slopestyle-kvalifiseringen under OL starter allerede på lekenes første dag, 5. februar.

Tre medaljekandidater

Kleveland er allerede klar for OL samme er Mons Røisland. Dersom Sandbech takker ja til den siste OL plassen er det er sterkt trio som alle har medaljer innen rekkevidde i Beijing.
– Alle tre er medaljekandidater og vi stiller et sterkt lag. Vi hadde håpet å fått med fire, men det er slettes ikke gærent med de tre her, forteller Grimsrud.
I tillegg er Hanne Eilertsen klar for OL på kvinnesiden.
Beijing 2022
Korona ødelegger viktig OL-kvalifisering for Sandbech
02/12/2021 PÅ 12:19
Snowboard
Kleveland trosset smertene og vant VM-gull i slopestyle
12/03/2021 PÅ 18:31