Etter skuffelse i både Pyeongchang-OL og Beijing-slopestylen var det en revansjelysten Kleveland på toppen av storhoppet mandag.
Og den norske eneren endte på 151,5 poeng for sine to beste runs i kvalifiseringen. Dermed ble det en kontrollert finaleplass som nummer seks.
Beijing 2022
Revansjerte «tidenes verste OL»: – Det føles ut som gull
15/02/2022 PÅ 13:44
– Jeg følte det gikk ganske bra i dag. Hvert fall ti ganger bedre enn slopestylen. Jeg hadde en dårlig trening og da ender det bedre når det skal kjøres. Så jeg er fornøyd. Det har lugget så sykt hardt mens jeg har vært her, men for en gangs skyld kjenner jeg at kroppen og hodet fungerer og jeg er komfortabel, sa Kleveland til Discovery etter kvaliken.
De 12 beste gikk videre til finalen, og Kleveland fikk følge av én nordmann. Mons Røiseland måtte stå spent på sletta og vente på at finaleplassen var sikret, men med niendeplass ble det til slutt grei margin.

Har mer på lager

– Det gikk ikke helt etter planen i dag. Jeg falt på første. Jeg hadde egentlig håpet å lande de to første så jeg kunne steppe opp litt i siste. Men nå ble det litt safe, sa Røiseland til Discovery etter sine tre runs.
– Jeg har gjort det jeg skulle, så det er greit det. Jeg får bare krysse fingrene for at det holder til finale nå. Det hadde vært deilig. Jeg håper jeg får bli med og dra på litt i morgen, for jeg har mer å gi. Jeg har større triks, sa Røiseland, som like etterpå fikk bekreftet finaleplassen.
LES OGSÅ: Oversikt og TV-program – slik ser du OL i Beijing
Ståle Sandbech sto med 69,5 poeng som sin beste score før siste run, og hadde presset på seg før hopp nummer tre. Der ble det kun 69,5 poeng og Sandbech endte sin olympiske karriere med kalik-exit og 16. plass.
Sandbech har selv varslet at det kan gå mot færre konkurranser og mer filming i framtiden.
Sett denne?

Sandbech i sitt siste OL: – Var litt i tvil om jeg skulle delta

Beijing 2022
Snowboard – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
15/02/2022 PÅ 09:25
Beijing 2022
Sølvgutten Røisland: – Det betyr alt
15/02/2022 PÅ 06:58