• Få med deg Big Air kvalifiseringen mandag morgen kl.06.30 på discovery+.
– Jeg får en ny sjanse i Big Air og satser på at jeg overkommer OL-forbannelsen, sier snowboarder Marcus Kleveland til Discovery.
Kleveland røk overraskende ut av kvalifiseringen i slopestyle søndag i vinterlekene i Beijing, hvor lagkamerat Ståle Sandbech og Mons Røisland tok seg videre.
Beijing 2022
Revansjerte «tidenes verste OL»: – Det føles ut som gull
15/02/2022 PÅ 13:44
– I OL i Pyeongchang så var det ingenting som klaffet heller. Jeg hadde en bra oppkjøring til konkurransen, men med en gang det startet så funket det ikke. Det virker ganske likt her.
I Pyeongchang i 2018 endte 22-åringen på en niendeplass og kom ikke til finalen i Big Air. Han kom på en sjetteplass i slopestyle-finalen - etter å ha blitt utpekt som gullfavoritt.
– Nå er jeg helt på bånn, sa Kleveland da til NRK.

– En medalje du vil ha

Nå skal Dombås-mannen bruke de neste treningene godt før kvalifiseringen i Big Air på mandag.
– En OL-medalje er en medalje du vil ha, det er skikkelig stort. Alle vet jo hva OL er. En medalje står høyt på lista, mener den tidligere verdensmesteren.
– Det er så skummelt å stå på toppen og bena skjelver og hele pakka. Men når konkurranse-moduset går på så glemmer jeg frykt og alt.
Kleveland forteller at han har et triks han vil gjøre på mandag, men som han sliter med å få riktig rotasjon på under treningene.
– Jeg føler alltid at når jeg har en bra trening før konkurranse så "jinxer" jeg meg selv og tenker at dette går fint. Jeg er nødt til å ha en dårlig trening med vilje for å ha litt mer press på meg selv, mener snowboarderen.
Så du denne?

En legende takket av: – Snowboard har vært livet mitt

Et stort savn

Landslagets sportssjef, Per Ivar Grimsrud, mener at Kleveland må gjøre sitt ytterste for kapre en medalje.
– Han må få ut det beste av seg selv her. Det formatet som er her, kontra X-games gagner ikke han. Marcus må lære seg ett nytt triks disse dagene før finalen, sier Grimsrud til Discovery.
Snowboard-landslaget fikk heller ikke den optimale inngangen til OL i år, da Grimsrud ikke rakk å komme til slopestyle på grunn av bronkitt - samtidig som landslagstreneren Marius Håker fikk korona rett før avreise til OL-byen.
– Det var veldig synd. Kjørerne sa at det var et stort savn at ikke trenerne var der med tanke på å filme i bakken, legge taktikk og se hva konkurrentene gjør. Vi prøvde å gjøre det beste ut av det med videomøter - men igjen, det er ikke optimalt, sier Grimsrud.
– Men nå er jeg på plass da, og har fått mer oversikt over hva konkurrentene gjør, fortsetter Grimsrud som ankom Beijing tirsdag.
Sportssjefen nevner selv at de må endre taktikk siden forrige vinter-OL.
– I Pyeongchang tok vi litt for lett på det og havnet litt bakpå. Vi må opp ett hakk til for å komme til finalen på mandag.
– Spesielt i kvalifiseringen er det viktig å finne ut hvilket nivå man skal legge seg på - og det er det vi må finne ut av de neste dagene, sier Grimsrud.
Så du denne?

Kommentatorene mister det i spektakulært gulldrama: – Aldri sett maken!

Beijing 2022
Snowboard – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
15/02/2022 PÅ 09:25
Beijing 2022
Sølvgutten Røisland: – Det betyr alt
15/02/2022 PÅ 06:58