Som eneste fra Norge var det snowboarderen Hanne Eilertsen som skulle sikre Norge stolthet natt til lørdag. Kvalifiseringen i snowboard slopestyle startet likefør klokken fire, og Eilertsen var åttende kvinne ut i løypa.
I det første løpet fikk hun 48.35 poeng, et solid stykke bak førsteplassen. Andre løp gikk dessverre mye dårligere. Etter et fall på siste hopp, endte Eilertsen med 35.30 poeng. For å kvalifisere seg til finalen måtte hun være blant topp 12. Det klarte hun ikke. Synnot Sadowski fra New Zealand vant hele kvalifiseringen. Eilertsen havnet på en 17. plass.
Beijing 2022
Revansjerte «tidenes verste OL»: – Det føles ut som gull
15/02/2022 PÅ 13:44

Ikke perfekt

Discovery-ekspertene Kjersti Buaas Joachim Eltvik var fornøyd med Eilertsens første løp.
– Vi skal ikke lyge at å si at dette var et perfekt løp, men det var fantastisk artig å se at hun landet alle triksene sine, sa Eltvik.
– Dette er godkjent. Det er enkelte ting hun kan rydde opp i, men det er bra likevel, oppsummerte Buraas etter Eilertsens løp.

Løp to

Løp to så lenge positivt ut for Eilertsen. Som tidligere nevnt gikk det altså galt på tampen.
– Dessverre for Hanne, på siste hoppet går det galt, sa ekspert Buraas etter løpet. Scoren etter første løp gjorde derimot at håpet om finale ennå levde.
Bare et par løpere etter var derimot Eilertsen gått lengre ned på listen, og håpet var borte.
Eilertsen er ikke ferdig i OL helt ennå. Mandag 14. februar skal hun konkurrere i big air, noe du selvfølgelig kan se på discovery+.

Nervøs

Dette er Eilertsens første OL, og oppladningen har ikke vært bare enkel for debutanten.
Snowboardlandslagets sportssjef Per Ivar Grimsrud og hovedtrener Marius Håker, reiste ikke sammen med den norske OL-troppen til Kina etter smittetrøbbel.
– Jeg vet at Hanne har vært nervøs. De har ikke trenerapparatet med, og da er det sikkert en lettelse å lande et rund, selv om enkelte ting kan ryddes opp i. Det er mye press på laget, som er i et OL uten trener, uten sportssjef og uten fysio, sier Discovery-ekspert Kjersti Buaas.
– Det er helt sinnssykt. Hun er vant til å få all den oppbackingen, og plutselig står du i den største konkurransen i hele ditt liv, og så skal på en måte gjøre det alene, for egen masking, istemmer ekspertkollega Joachim Eltvik etter det første av tre såkalte «run».
Beijing 2022
Snowboard – Beijing 2022 – OL-høydepunkter
15/02/2022 PÅ 09:25
Beijing 2022
Sølvgutten Røisland: – Det betyr alt
15/02/2022 PÅ 06:58