• Se Maflin og resten av stjernene i kvalifiseringen til snooker-VM på Eurosports kanaler og discovery+ fra 5. april - sikre deg tilgang her!
Norske Kurt Maflin er født og oppvokst i sør-London, men er norsk på papiret og bor i Oslo. De siste årene har han seilet opp som en profilert snooker-spiller, og stadig flere har fått med seg Eurosport-sendingene der 37-åringen imponerer.
Edwin Ingebrigtsen leder mange av disse sendingene og forklarer hvorfor snooker er en idrett som er på vei opp.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 KLOKKEN 19:08
– Maflin fikk et slags gjennombrudd i 2020. Han kvalifiserte seg til VM og gjorde det godt der ved å komme seg til kvartfinale. Han slo blant annet ut John Higgins, og han hadde vært i tre strake finaler.
– Han har fått en del oppmerksomhet etter at han viste fingeren til den hvite ballen. Han måtte nærmest unnskylde det borte i England, mens her i Norge så skjønte vi at det bare var humor. Det ble laget masse memes og sånt rundt det, og da fattet plutselig norske medier interesse også, forteller han.
Reglene er lettere enn du tror - få det forklart i videoen under:

Norges VM-håp viser deg: Slik er snooker-reglene

Nå håper Ingebrigtsen at flere nordmenn vil sette seg ned og gi snooker en sjanse. Han forteller om mange som har blitt positivt overrasket over hvor spennende det faktisk er å følge med på sporten.
– Så det var noe sånt som denne fingeren som skulle til for at vi skulle våkne. Nordmenn er opptatt av at idrettsutøvere skal være personligheter. Det skal være karakterer som ikke er helt A4, og Kurt er i ferd med å bli nettopp det.
– Eurosport har sendt snooker i over 20 år. Det er en sport som jeg tror veldig mange har et slags forhold til. Enten fordi onkelen din ser på det eller fordi man alltid hoppre forbi det på TVen. VM som kommer nå er den største turneringen som finnes. Det er kun de aller beste i verden som er med - kun 32 stykker.
Det er ikke først og fremst adrenalinet som pumper når man benker seg ned for å se på snooker. Men det er en utrolig nervepirrende sport å følge med på, mener Eurosport-programlederen.
– Det er veldig lange kamper, der man spiller flere sesjoner. Det blir flere kamper i én kamp. Vi pleier å si at snooker, sammen med golf, er den mest kompliserte tekniske idretten i verden. Det er snakk om millimetre og strategi. Straks man begynner å se litt på det, så skjønner man hvor fascinerende det er. Bare gi det litt tid, sett deg litt inn i reglene også tror jeg du fort blir veldig gira, oppfordrer han.
Her får du tre gode tips fra Norges beste:

Her er Maflins tre tips: Bli en god snooker-spiller

World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 KLOKKEN 17:09
World Championship
Se Selbys fantastiske støt
21/04/2021 KLOKKEN 16:38