Forrige uke feide Kurt Maflin (37) Robert Milkins av banen i VM-kvalifiseringen med 10-4.
Dermed sikret han seg en plass i første runde av årets snooker-VM i Sheffield, der han i første runde skal møte Mark Selby som er ranket som nummer fire i verden.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 KLOKKEN 19:08
– Jeg følte meg rolig og fokusert. Jeg prøvde å være offensiv og legge press på motstanderen fra starten. Milkins spilte ikke på sitt beste, derfor var det viktig at jeg var på hugget og tok vare på de sjansene jeg fikk, forklarer Maflin om hvordan han selv synes kvalifiseringen gikk, i en SMS til Discovery.
Til sammenligning med Mark Selby, er Robert Milkins ranket som nummer 40 i verden.
Det betyr at for å nå runde to i mesterskapet må Maflin slå en spiller som er hele 36 lenger oppe på verdensrankingen.
Nordmannen forteller at han har hatt lite kamptrening den siste tiden, men følte likevel han gjorde en god figur i kvalifiseringen.
– Kampen mot Selby blir annerledes. Han er en av de beste spillerne i verden, og jeg må være tålmodig og ta vare på de få sjansene jeg vil få. Samtidig må jeg forvente en tøff taktisk kamp. Jeg vet hva jeg får av Selby, han er en knalltøff motstander.

– Selby vil spille gjerrig

Discoverys snooker-kommentator Edwin Ingebrigtsen er enig med Maflin om man vet hva man får med Selby.
– Han vil prøve å ikke gi Kurt enkle innganger, fordi han vet hvor sterk Kurt er til å bygge serier. Kurts svakeste side er den taktiske defensive delen av snookeren. Kurt liker å angripe, noe jeg tror Selby vil prøve å forhindre. Han vil spille gjerrig.
Det kan virke som Maflin og Ingebrigtsen er enig i det aller meste. Ingebrigtsen mener også at nøkkelen til suksess er tålmodigheten. Han refererer til VM i 2015:
– Kurt hadde Selby i kne, men Selby klarte å redde i land en 10-9-seier som regjerende mester, avslutter kommentatoren.
World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 KLOKKEN 17:09
World Championship
Se Selbys fantastiske støt
21/04/2021 KLOKKEN 16:38