John Higgins - Kurt Maflin 11-13
– Det er nesten ikke til å tro, sa Eurosports kommentator Torstein "TrickWik" etter kampen.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 PÅ 19:08
Kurt Maflin var, i likhet med "TrickWik", strålende fornøyd etter at kvartfinalebilletten var i boks.
– Han var virkelig en hard nøtt å knekke. Higgins var ikke på sitt beste i dag, men jeg er strålende fornøyd, sa nordmannen til Eurosport etter kampen.
Kurt Maflin sendte en beskjed hjem til Norge etter kampen – se hva han sa her. Saken fortsetter under videoen.

Maflin takker fansen i Norge: – Håper dere koste dere

– Verdensklassespill

Torsdag kveld var det altså omsider klart for den tredje og siste sesjonen mellom norske Kurt Maflin og den skotske John Higgins. Veteranen Higgins var storfavoritt før kampen, men som en tidligere verdensmester som muligens er litt på vei ned i karrieren, var det duket for store muligheter for vår egen Kurt Maflin.
Etter at Maflin gikk seirende ut av den første sesjonen onsdag, gjorde Higgins rent bord tordag ettermiddag og spiste opp nordmannens ledelse. Med 8-8 før det siste og avgjørende partiet, viste Maflin ingen nåde mot den tidligere verdenseneren og sikret til slutt en plass i kvartfinalen i VM.
– Det er så verdensklassespill av Kurt Maflin. Han er så ballsikker som han aldri har vært før, sa Eurosports kommentator Torstein "TrickWik" underveis i partiet.
Her er seieren et faktum. Saken fortsetter under videoen.

Slo ut tidligere verdensener – her sikrer Maflin kvartfinaleplass i VM

McGill eller Clark i kvarten

Det ble en tett og jevn avslutning på åttendedelsfinalen i Sheffield, for Kurt Maflin maktet ikke å riste av seg John Higgins etter at nordmannen startet meget bra torsdag kveld.. Maflin ledet 10-8 etter de to første framesene, men den tidligere verdensmesteren fra Skottland ønsket ikke å være noen kasteball i den avgjørende sesjonen.
Med best av 25 frames, var det omsider Kurt Maflin som traff det magiske 13-tallet først.
Nå er han klar for kvartfinalen, som spilles mandag og tirsdag. Etter å ha slått 12.-seedede David Gilbert i 1. runde og 4.-seedede Higgins i kvartfinalen møter han en useedet spiller, enten skotske Anthony McGill eller walisiske Jamie Clarke.
World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 PÅ 17:09
World Championship
Marerittåpning for Maflin – McGill tok første stikk i kvartfinalen
10/08/2020 PÅ 16:33