• Se dag to av kampen mellom Gilbert - Maflin på Eurosport, Eurosport Player og Dplay søndag kl. 20.00. Sikre deg tilgang her!
David Gilbert - Kurt Maflin: 4-5
– Han åpnet fantastisk, helt utrolig med 124 poeng i serie og virket å ha en bra dag. Han virket skjerpet og fin, sier Eurosports kommentator Torstein Wik, om Kurt Maflin etter første dag.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 PÅ 19:08
Etter å ha åpnet med 124, fikk han svar fra Gilbert med en 92-serie, og dermed stod det 1-1. Men Maflin gav seg ikke og banket inn en 61-serie i tredje frame, før han også sikret 56 i fjerde.
– Han var ganske dominant i åpningen, så i første minipause ledet han 3-1. Videre så ble det litt jevnere og litt tilfeldig hvem som tok partiene, men Kurt lå alltid foran, sier Wik.
Maflin tapte det sjuende partiet knepent. Et langt parti som han hadde mulighet til å ta, noe som snudde kampen litt. Men i åttende frame slo han tilbake med en 101-serie. I siste frame fikk Gilbert en 131-serie og det endte med en 5-4-ledelse til nordmannen.
Saken fortsetter under:

Sjekk Brann-profilens snooker-tips – legger press på Maflin

Nå trenger Maflin bare å spille uavgjort mot Gilbert i den andre dagen av første kamp, for å gå videre til neste runde.
– Han har et godt utgangspunkt, er den som leder og kan sove godt i natt. Han vet at formen hans er bra. Klarer han å fortsette med den konsentrasjonen så vil han vinne dette. Så er det viktig at han ikke blir for streng med selv, for snooker er så vanskelig, så man kan ikke spille helt feilfritt, og da er det måten man takler det på som avgjør. Man må fortsette å holde hode oppe, ikke bli negativ, og da tror jeg det kan gå veien, sier Wik, som mener det er et par ting han må forbedre før dag to.
– Han må bli et par hakk bedre på de lange puttene, der har han vært litt svak. Hvis han klarer å holde oppe samme tålmodig, gode safer og klarer å fortsette å holde oppe det nivået på det taktiske spillet, så har jeg tro på at han holder helt inn.
Dag to av kampen spilles søndag og kan sees på Eurosport, Eurosport Player og Dplay!
Fikk du med deg denne?

Her sikrer Maflin VM-plassen

World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 PÅ 17:09
World Championship
Marerittåpning for Maflin – McGill tok første stikk i kvartfinalen
10/08/2020 PÅ 16:33