Crucible Theater, Sheffield, feiret 40 år med VM i snooker i arenaen dette året, og det ble behørig markert med samling av alle nålevende vinnere unntatt waliseren Mark J. Williams (42).
Mark Selby (33) klarte å forsvare tittelen sin og vinner et "snooker hat-trick" med tre seire på de siste fire år – i motsetning til fotballaget fra Selbys by, Leicester, som i fjor sjokkerte en hel fotballverden med å vinne Premier League-tittelen, men som i år ser ut til å havne midt på tabellen.

Her vinner Selby VM – igjen!

Snooker
Se høydepunktene: Athletic Bilbao klare for Supercopa-finalen
13/01/2022 PÅ 23:53
To av verdens desidert største taktikere gjennom tidene møttes i denne finalen med best av 35 frames, da meritterte John Higgins (41) overraskende tok seg gjennom feltet fra nedre del av cupen, etter fem svake år i Crucible. 4,1 millioner kroner ventet i potten til mesteren, og litt under halvparten til skotten.
Ronnie O'Sullivan (41) skuffet litt med exit i kvartfinalen mot Kinas storkanon Ding Junhui (30), men han fikk en bonus på 100.000 kroner for å ha satt høyeste serie i turneringen med 146 poeng. Maximumbreak i snooker er 147, som «Ron» har gjort hele tre ganger tidligere i VM. Den raskeste noensinne på fem minutter og 20 sekunder – akkurat 20 år tilbake i tid.

Ronnie O’Sullivan sikrer plass i VM-kvartfinalen

Sesongens formspiller nummer 1, engelske Judd Trump (27), tapte allerede i åpningskampen, og har fortsatt til gode å ta sitt første VM-trofé.
Ding kom til kort i semifinalen mot Selby etter igjen å ha spilt best og vært i bedre form enn Selby før deres møte, akkurat som i fjor da disse to møttes i selveste finalen.
«Snookerens 007» befester dermed grepet som verdensener og kan for sjette året på rad ta sommerferie på toppen av rankinglisten.
Ny sesong starter medio juni med Riga Open.
@trickwik – Eurosport-kommentator
PS. Eurosport har eksklusive rettigheter og dekker hele 18 rankingturneringer per år inkludert snookerens tre Grand Slams: UK Champsionship, Masters og VM Crucible.

Selbys reaksjon på triumfen

World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 PÅ 19:08
World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 PÅ 17:09