Dette innlegget etter søndagens UK Championship der Ronnie O'Sullivan nok en gang gikk seirende ut er skrevet av Eurosports snooker-kommentator Torstein Wik.
Twitter: @trickwick
Turneringene UK Championship, Masters og VM er årlige begivenheter i balløyas nest mest populære TV-sport, og de tre utgjør snookersportens Triple Crown. Bare fotball trekker flere seere og resten av Europa og Norden, med Norge i spissen, følger på. Aldri har interessen for snooker vært større og Eurosport har sikret seg 10års ekslusive senderettigheter. Mange drar ikke bare på fotballtur til UK, men også for å oppleve ringside en av de mange turneringene som alle dekkes av Eurosport. For å skaffe seg billetter og info om turneringene går man bare til www.worldsnooker.com.
Ronnie The Rocket vant UK som yngste utøver i historien en major allerede i 1993 som 17åring, og han er fortsatt best i verden! Han leder nå ett-års rankingen og har vunner tre rankingturneringer på kun to måneder. Totalt har han vunnet 31 majors og det er bare fem bak rekorden til Skottlands store helt, Stephen King Hendry. Sullivan har i tillegg til seks UK-titler også vunnet VM fem ganger - og Masters hele syv ganger, noe som er rekord.
Snooker
O'Sullivan tangerte tittelrekord i snooker-VM
02/05/2022 KLOKKEN 20:25
Det store spørsmålet er nå om han kan vinne Masters i januar og VM til våren. Han er blitt 42 år, men holder seg i meget god fysisk form ved løping som hobby, og har 35 min på ti km som personlig rekord. I tillegg trener han 1-2 timer snooker hver dag så lenge han ikke er opptatt med turneringsmatcher.
Rekordmannen har allerede passert Stephen Hendrys 775 Centuries med god margin og har 1000 Centuries som mål får han legger opp. Allerede denne sesongen har kø-geniet laget 42 hundreserier og er nå på 916 totalt. Maximum breaks på 147 poeng har han gjort hele 13 ganger, og er dermed forbi Hendry's elleve allerede.
Engelskmannen ønsker gjerne å vinne VM minst like mange ganger som Hendry og trenger dermed å vinne VM fra Crucible Theatre i Sheffield to ganger til. Det er ikke urealistisk for «Snookerens Mozart», som han også kalles. Rocket spiller ikke like fort som før men er fortsatt den raskeste av alle på touren. 15 sek. i snitt per støt er rytmen han legger opp til, og da har stresser han ikke. Han har en magisk evne til hurtig se løsningene og finne sikten samt klargjøre seg foran hvert støt.
I gårdagens finale var det stor spenning på forhånd om hvem som skulle stikke av med sjekken på nærmere 2 millioner norske kroner (1.7 mill pund). Murphy klarte utrolig nok å slå nettopp O'Sullivan i finalen i Champion of Champions i forrige måned, men etter å ha hold følge halvveis i matchen, sprakk det helt for The Magician, og Ronnie kunne stikke av med fem frames på rappen og dermed både pokalen og sjekken. I sum er over 100 millioner innspilt i rene prispenger så langt i karrieren og enda kan han fint holde seg på topp i 5-10 år til.
Allerede i dag starter årets siste ranking major, Scottish Open fra Glasgow, direktesendt på Eurosport gjennom hele uken, med avsluttende finale søndag førstkommende.
Norges eneste snookerproff, Kurt «The Viking» Maflin (34) er ranket nr 41 og har sin 1. rundematch tirsdag 12. des. kl. 16.00. Kampen kan følges via den norske snookerinfosiden www.snooker.org hvor livescore forefinnes. Kurt vil få TV-match på Eurosport så fort han har kamp mot en av de beste på verdensrankingen. Det kan skje allerede denne uken så følg med.
World Championship
Magi fra O'Sullivan: – Et parti for historien
29/04/2022 KLOKKEN 20:57
World Championship
Her rundlurer han dommeren med frekk manøver
27/04/2022 KLOKKEN 14:52