• Se London Masters på Eurosport Norge og Eurosport Player hver dag kl. 14.00 og 19.45!
Masters fra London støtes i gang i sin 45. utgave. Kun de 16 beste i verden blir invitert til Alexandra Palace i Nord-London hvor den årlige enkeltcupen om den legendarikse tittelen foregår. Vinner du her, så er du garantert heltestatus resten av livet, og man stikker av med en pen sjekk på to millioner norske kroner og det vakre troféet med de 15 krystallkulene i triangelform.
De åtte beste seedes og de åtte øvrige trekkes inn tilfeldig. Uansett er det bare med spillere som er veletablerte på touren og som er i stand til å gå helt til topps. I årets utgave har vi kun én debutant i Jack Lisowski (27 år). Han en av hele seks venstrehendtspillere i feltet og kjent for sitt uredde og hurtige spill – en virkelig en publikumsfavoritt. Han må regnes som en outsider og kan overraske med å gå langt. Han har trukket formsvake Ding Junhui, som er en nybakt pappa fra Kina, som dog har vunnet Masters én gang tilbake i 2011.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 PÅ 19:08
Mark Allen fra Nord-Irland skrev seg inn i historiebøkene med seier her i fjor ved å slå legenden Ronnie O'Sullivan og John Higgins i henholdsvis kvart og semi. Finalen ble vunnet mot unge Kyren Wilson fra England. Allen vil få en utrolig krevende utfordring i å prøve å forsvare sin tittel ved å ha vunnet her for første gang i fjor. Det har kun skjedd to ganger tidligere ved Stephen Hendry (89-90) og Paul Hunter (01-02).
Stort sett er det spillere fra Storbritannia som hevder seg i snooker, men vi har Neil Robertson (AUS) og Ding som begge har vunnet her tidligere og som kan gjenta bedriften om alt stemmer med form og flyt. Neil er forøvrig nyforlovet med sin mangeårige norske kjæreste Mille fra Oslo og de har en sønn, Alexander, fra samme år som Neil ble verdensmester i 2010. Siste ikke-britiske er Luca Brecel fra Belgia som deltar for andre året og er yngstemann i turneringen med sine 23 år. Må regnes som av de svakeste, men utvikler seg år for år og var tidenes yngste i et VM-sluttspill da han debuterte i Crucible i 2012.
Av de britiske spillerne i form kommer vi ikke utenom Ronnie O'Sullivan som har vunnet hele syv Masters og 19 triple crowns til sammen (Snooker Grand Slams). Han innehar et nivå flere hakk over alle andre og kan sammenlignes med Fedrerer, Messi og Hirscher for å nevne noen. Han har vunnet tre av de siste fem Masters og er i form også denne sesongen med hele tre seire på fem deltakelser så langt.
Nummer en på verdensrankingen, Mark Selby, har ikke vunnet noen grand slams på over to år og må finne seg i å være en outsider sammen med navn som Bingham, Hawkings og Murphy. I tillegg til O'Sullivan har vi favoritter i formspillerne som Robertson, Trump og Wilson. I tillegg har vi regjerende verdensmester tilbake etter ferieavbrekk i Mark Williams fra Wales. Han overrasket en hel sportsverden ved å vinne VM fra Crucible for første gang på 15 år sist vår, og kan glimte til med kun seire i denne turnering også - slik han gjorde det i 98 og 03.
Master betyr kvalitet i hver match og vinn eller forsvinn fra dag én. Her er det bare å følge med frem til søndagens store finale over max 19 pariter. Alle matcher før finalen går først til seks partier.
Eurosport dekker mesterskapet bredt og sender hver dag.
Torstein 'TrickWick' Wik
World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 PÅ 17:09
World Championship
Se Selbys fantastiske støt
21/04/2021 PÅ 16:38