Å kombinere snooker med TV-spill er ikke nødvendigvis like enkelt som det høres ut som. Det vet australske Neil Robertson og den norske samboeren Mille Fjelldal alt om.

I 2012, to år etter at han ble verdensmester, var karrieren i ferd med å bli fullstendig ødelagt.

World Grand Prix
World Grand Prix : Trump Winner last shoots
20/12/2020 PÅ 21:54

– Han mistet helt tidsperspektiv. Det kunne gå tre dager på rad hvor han spilte 12-16 timer i strekk. Jeg synes det var helt sykt. Han var ikke der mentalt, forteller Fjelldal i Cambridge til Eurosport.no.

Fire år etter at de møttes i forbindelse med Fjelldals utveksling til England, var mye snudd på hodet. Da hadde de vært samboere i to år. Plutselig gikk Robertson glipp av treninger, samtidig som snookerstjerna holdt på å miste flere turneringer.

– Han kunne sitte oppe til klokken seks om morgenen, så skulle vi være oppe klokken syv for å ta sønnen vår med til skolen. Deretter ventet trening.

Kina-tur ble en vekker

– Det høres ikke så alvorlig ut som andre ting man kan være avhengig av, men det kan bli veldig alvorlig hvis det opptar deg i 12 timer om gangen,

Det var spesielt FIFA 14, World of Warcraft og League of Legends som stjal nattesøvnen.

– Jeg ble avhengig som faen av FIFA 14. Hvis du er en singel mann med normal jobb kan det fungere. Men du kan ikke vinne i profesjonell snooker når du er sliten, sier Robertson.

Se VM i Snooker på Eurosport: Få oversikt her!

En snookertur i Kina har satt seg godt fast i hukommelsen til australieren. Nettverksproblemer gjorde at han ikke fikk bidratt for «laget» på spillet World of Warcraft.

– Da jeg kom dit, var dekningen så dårlig at jeg ikke fikk tilgang. Jeg var frustrert i fire eller fem dager. Alt jeg tenkte på var å komme hjem igjen. Jeg mistet plassen på «laget» (på World of Warcraft, red. anm.), og plutselig var dét viktigere enn snooker, noe som er helt galskap.

(saken fortsetter under videovinduet)

Ronnie O’Sullivan sikrer plass i VM-kvartfinalen

Måtte ødelegge tingene hans

Spillavhengigheten varte i flere år og påvirket naturligvis både forhold og jobb. Fjelldal ble overrasket over hvor langt det gikk, og at samboeren ikke ville innrømme at det var blitt et stort problem. Til slutt fikk hun nok.

– Jeg måtte kreve mer av ham. Jeg hadde ikke noe valg. Det var dager hvor jeg skrudde av internettforbindelsen og klipte av ledningen til både datamusen og tastaturet, mens han spilte klokken tre om natten. Det endte faktisk med at han fikk støt av det. Han var ikke så imponert, men det hjalp.

I tillegg innførte hun «husregler» som fortsatt gjelder:

– Det ble et totalforbud mot League of Legends på grunn av måten det sugde han inn i spillet på, sier Fjelldal og får støtte av snookerkjæresten:

– Mille hater det virkelig. League of Legends er ikke lov å spille i huset lenger med god grunn. Det var bare forferdelig, sier Robertson.

Hans australske mor bidro også sterkt til å løfte ham ut av den tunge tiden. Hun sendte over et sett med små figurer fra «Warhammer» som han kunne male. Det bidro til at han fikk en ny hobby, samtidig som oppmerksomheten gradvis gikk bort fra spilling. Nå er det mye mer fokus på både familie og snooker.

– Det er tøft å stå frem. Jeg er veldig stolt av ham, og glad for at han har innsett hvordan det var,avslutter Fjelldal.

Snooker
Snookerstjernen med maktdemonstrasjon i VM-finalen - tok sin sjette tittel
16/08/2020 PÅ 15:33
Snooker
Nordmannens svar etter stjernens oppsiktsvekkende kommentar: – Det er respektløst
16/08/2020 PÅ 11:30