Snooker

David møter Goliat: 1,5 millioner kroner står på spill

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Luca Brecel

Foto: Getty Images

AvEurosport
21/08/2017 på 19:42 | Oppdatert 22/08/2017 på 06:08

Klart for grande finale i China Championship Snooker i millionbyen Guangzhou.

Luca Brecel (22), med det klingende kallenavnet, The Belgian Bullet, er klar for finale mot engelske Shaun Murphy (35), også kjent som The Smurf.

Det er nykomlingen og «junioren» som aldri har vunnet en Major før, mot Smurfen som i løpet av karrieren har vunnet alt som vinnes kan, The Triple Crown, de tre store – UK, Masters og VM.

Snooker

Mottar stående applaus – må ut og lufte seg etter den perfekte serien

11/02/2020 PÅ 16:58

Bullet slo selveste Ronnie O'Sullivan (41) på hill (også han engelsk), med minst mulig margin, 5-4, i kvartfinalen i denne turneringen, og kom seg og gjennom semifinalen mot hjemmehåpet Hang Li (26) med samme sifre.

Men nå venter enda en legende i finalen og distanser er økt til ti. Vinneren stikker av med 1,5 millioner norske kroner og taperen får kun halvparten.

  • Hele finalen, delt i to delmatcher, kan du følge direkte på Eurosport Player, Eursosport 1 og Eurosport Norge tirsdag henholdsvis fra kl. 08.00 og 13.30!

Kineserne har virkelig fått opp øynene for snookersporten og det er registrert over 200 millioner TV-seere samtidig når hjemmefarvoritten Ding (30) spiller på sitt råeste. Han har vunnet Masters og UK samt elleve andre Majors, og mangler bare VM-tittelen for å bli innlemmet i Triple Crown-klubben.

Ding var i VM-finale i fjor og i semifinale i år – begge gangene nektet av verdenseneren Mark Selby (34), som også i år forsvarte VM-tittelen sin.

Ding ble i år nominert til årets idrettsmann i Kina og er regnes som en av de tre mest populære utøverne i hele den gigantiske idrettsnasjonen.

Snooker sendes ekslusivt på Eurosports kanaler og player og er mer og mer populært i Norge, både som TV-sport og som utøvende sport under NIF, Norges Idrettsforbund.

Grunnreglende er enkle; Senk først en rød kule som gir ett poeng, deretter valgfri kulørt/farget som gir fra 2-7 poeng. De røde kulene forblir nede mens de fargede legges tilbake av dommeren på faste punkt på bordet og kan senkes på ny så lenge en rød er senket først. Spilleren med flest poeng vinner partie. Man får ikke minuspoeng for ulike feilstøt, men gir vekk plusspoeng til motstanderen i stedet. Dette for å unngå minusscore på tavlen. En snooker heter det når man får køballen til å ligge bak blokkerende baller for motstanderen.

Det spilles på et gigantisk biljardbord som er 12 x 6 fot (ca 4 x 2meter). Bordet er oppvarmet og veier over 1 tonn.

Steven Hendry (48), fra Skottland, har lagt opp nå, men er den mestvinnende og vant VM hele 7 ganger på 90-tallet, og tjente ca 300.000 millioner kroner i sin karriere. I dag koster det 100.000 norske kroner å gå en runde med ham på golfbanen.

Skrevet av: Torstein Wik, Twitter: @trickwick

Snooker

Sjekk denne: – Du verden, for et komistøt

18/01/2020 PÅ 13:50
Snooker

Sjekk denne fra Stevens!

06/12/2019 PÅ 16:32
Relatert
Snooker
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Snooker

Kurt Maflin kom til kort i kvartfinalen i Kina

27/09/2019 PÅ 14:50

Siste videoer

Snooker

Mottar stående applaus – må ut og lufte seg etter den perfekte serien

00:13:48

Mest populært

Fotball

Shala med to målgivende: Se målene som senket Mjøndalen her

I GÅR PÅ 18:22