Norges beste snooker-spiller Kurt Maflin ble utfordret av Brann-spiller og snooker-entusiast Kristoffer Barmen til en snooker-kamp. Han hadde god selvtillit før showkampen.
– Vi har biljardbord utenfor garderoben på Brann-stadion, så jeg bruker gjerne en time om dagen der, sa Barmen.
World Championship
Maflin ute av snooker-VM – vant bare ett parti
22/04/2021 PÅ 19:08
Han utelukker heller ikke å tre inn i en snooker-rolle etter fotball-karrieren.
– Det er vel å tre inn i snooker-miljøet, der kan jeg holde på til jeg er godt over 50 år. Det er det jeg ser for meg å gjøre etter karrieren, sa han før kampen.
Kurt Maflin derimot, som gjerne spiller tre-fire timer om dagen, viste litt tips og triks før kampen startet.
Se høydepunktene fra showkampen her (saken fortsetter under videoen):

Senket svart kule

Barmen satte den første ballen, før Maflin viste hvorfor han er norges beste. Han kom til 57 poeng før det igjen var Barmens tur. Barmen gikk opp i fem poeng før Maflin fikk en ny sjanse.
På stillingen fem poeng til Barmen og 97 poeng til Maflin, fikk sønnen til Maflin prøve seg på siste støt. Men ballen gikk ikke ned og Barmen fikk igjen muligheten. Den tok han vare på og vant første runde.
– Han som senker svart vinner, sa Maflin etter å tapt første runde.
I andre runde startet Barmen bedre og ledet en god stund, før Maflin tok innpå han igjen. I denne showkampen var det Barmen som satte inn den siste svarte kulen, som betyr at han også vant den andre runden.
– Stor underholdningsverdi i denne kampen, sa snooker-kommentator Torstein Wik om showkampen.
I tredje runde tok Maflin 55 poeng før det var Barmens tur. Men han klarte ikke å overliste Norges beste snooker-spiller og i siste runde gikk Maflin av med seieren.
– Det har vært en ære. Kurt er virkelig en stor helt, jeg følger han tett, ser alle kampene han spiller og det er en drøm å få spille mot han. Det var kjempegøy å få komme her å spille snooker, sa Barmen etter kampen.
– Jeg synes han har gjort det bra. Det er ikke så lett å spille foran folk og live, så jeg synes han har håndtert det ganske bra, sa Maflin om Barmen etter kampen.
Nå skal Kristoffer Barmen over til kommentatorbua for å være ekspert i Nord-Irland Open sammen med Torstein Wik. Følg Nord-Irland Open på Eurosport Player.
World Championship
Blytung VM-åpning for Maflin: – Krise, krise, krise
21/04/2021 PÅ 17:09
World Championship
Se Selbys fantastiske støt
21/04/2021 PÅ 16:38