PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Nuis gikk inn til 1.44,01 i fjerde siste par. Dermed slo han landsmannen Roests 1.44,86, som hadde vært ledertid gjennom ti par.
Kim Min-seok ordnet bronse til vertsnasjonen Sør-Korea med 1.44,93.
PyeongChang
Tok gull på hjemmebane da det norske håpet misset
24/02/2018 PÅ 13:45
I siste par gikk 5000-meterens bronsevinner Pedersen til angrep på de beste tidene. En runde før mål lå han foran passeringen til Roest, men et feilskjær ødela for ham (se video). Dermed tapte han både samløpet mot Joey Mantia og alle sjanser i sammendraget.
– Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg følte at skøyta forsvant vekk fra meg og ut av banen, da mistet jeg all farten. Det er veldig surt, jeg følte det var på vei mot noe veldig bra og da er det ekstra bittert, sier Lunde Pedersen til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:
Det norske håpet utelukker ikke at han kunne kapret sølvet uten uhellet.
– Jeg var vel rett foran Nuis og Min-Seok (sølv og bronse), og jeg tror jeg skulle klart å holde følge med de på sisterunden også, sier Lunde Pedersen.
Pedersen endte med 1.46,12 og 9.-plass. I nest siste par gikk Sindre Henriksen inn til 1.45,64, som holdt til 7.-plass. Dermed ble han beste nordmann. Allan Dahl Johansson hadde en sterk åpning i tredje siste par, men mistet balansen og falt i andre sving. Han fullførte ikke løpet.
– Nå gjelder det bare å glemme dette og fokusere på søndagens lagtempo, der kan vi ha gode sjanser, avslutter Lunde Pedersen.
Lunde Pedersen skulle følge opp helgens flotte bronsemedalje på 5000 meter, der det bli et drama på tusendeler. Slik gikk det altså ikke.
(©NTB/Eurosport.no)
PyeongChang
Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde
24/02/2018 PÅ 12:45