Scanpix

Tror han kunne tatt sølv, så kom feilskjæret: – Det er veldig surt

Var på vei mot sølv, så kom feilskjæret: – Det er veldig surt

13/02/2018 12:44Oppdatert 13/02/2018 15:33

Sverre Lunde Pedersens sjanse forsvant med et feilskjær på siste runde da Nederland vant dobbelt på 1500 meter skøyter ved Kjeld Nuis og Patrick Roest.

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Nuis gikk inn til 1.44,01 i fjerde siste par. Dermed slo han landsmannen Roests 1.44,86, som hadde vært ledertid gjennom ti par.

Kim Min-seok ordnet bronse til vertsnasjonen Sør-Korea med 1.44,93.

I siste par gikk 5000-meterens bronsevinner Pedersen til angrep på de beste tidene. En runde før mål lå han foran passeringen til Roest, men et feilskjær ødela for ham (se video). Dermed tapte han både samløpet mot Joey Mantia og alle sjanser i sammendraget.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg følte at skøyta forsvant vekk fra meg og ut av banen, da mistet jeg all farten. Det er veldig surt, jeg følte det var på vei mot noe veldig bra og da er det ekstra bittert, sier Lunde Pedersen til Eurosport.no.

Saken fortsetter under videoen:

You're using a browser with settings that do not support playback of this video.

Click the link below to view supported browsers and find out about other options available to view this content.

Eurosport Supported Browsers

Video - Det ville seg ikke for Lunde Pedersen på 1500m

01:12

Det norske håpet utelukker ikke at han kunne kapret sølvet uten uhellet.

– Jeg var vel rett foran Nuis og Min-Seok (sølv og bronse), og jeg tror jeg skulle klart å holde følge med de på sisterunden også, sier Lunde Pedersen.

Pedersen endte med 1.46,12 og 9.-plass. I nest siste par gikk Sindre Henriksen inn til 1.45,64, som holdt til 7.-plass. Dermed ble han beste nordmann. Allan Dahl Johansson hadde en sterk åpning i tredje siste par, men mistet balansen og falt i andre sving. Han fullførte ikke løpet.

– Nå gjelder det bare å glemme dette og fokusere på søndagens lagtempo, der kan vi ha gode sjanser, avslutter Lunde Pedersen.

Video - Se Sverre Lunde Pedersens kjæreste heie febrilsk på 5000-meteren

01:50

(©NTB/Eurosport.no)

0
0
Nyeste videoer