En meget god verdenscupsesong og rutine blant utøverne er to av nøkkelordene han drar med seg inn i mesterskapet. OL i PyeongChang 2018 kan bli fullt av minneverdige øyeblikk for norsk skøytesport, mener treneren.
– Vi vet hva vi går til. Men ja, jeg er veldig spent. Jeg kjenner at vi har mange muligheter nå, så vi gleder oss veldig hele gjengen, sier Skarli til Eurosport.no.
PyeongChang
Tok gull på hjemmebane da det norske håpet misset
24/02/2018 PÅ 13:45
  • Se alt av OL på TVNorge og Eurosport Player og få med deg siste nytt fra PyeongChang på Eurosport-appen!
Oppkjøringen skøyteutøverne har hatt inn mot lekene - i form av skinnende resultater og mangfoldige pallplasser - smitter over på ledelsen, og gir troen på at medaljene er inne rekkevidde. Både på sprint- og langdistanser.
– Vi har kanskje hatt vår beste verdenscupsesong, noen gang. Helga i Erfurt (i januar) var den beste Norge har levert noensinne, hvor det ble fire seire og ni pallplasser.
(Saken fortsetter under videoen)
– Håvard Lorentzen har gode sjanser. Sverre og tempolaget det samme. Jeg vil ikke rangere de, men de er de heteste. Og i tillegg har vi et par outsidere i Hege, Ida og Sindre. Vi har mange kandidater, og håper hvert fall et par av de skal gå inn til medalje, forteller en optimistisk Skarli.

Mentalt overskudd

Allerede lørdag er det duket for den første skøytedistansen i PyeongChang: 3000-meter, kvinner. I tiden inn mot de kommende løpene har utøverne fullt fokus på å gjøre minst mulig.
– Det viktigste nå er å samle nok mentalt overskudd. Det gjelder å slappe av og ha fokus på å gjøre ting som gir energi. For noen så er det å ligge i senga og se på TV-serier, mens for andre er det å lese bøker, sier Skarli.
Selv skal han bruke tiden frem mot, under og mellom øvelsene til å støtte opp rundt sine konkurransemenn- og kvinner.
– Først og fremst handler det om å legge til rette for utøverne slik at de får gjennomført treninger og konkurranser på en optimal måte. Det skal vi jobbe hardt for, forsikrer Skarli før han tilføyer avslutningsvis:
– Også skal jeg prøve å få med meg en hockeykamp eller to.
PyeongChang
Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde
24/02/2018 PÅ 12:45