PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Det stod ikke på superlativene etter Håvard Holmefjord Lorentzens fantastiske gull på 500 meter mandag. Triumfen var den første norske på 500 meter i OL siden 1948.
Etter tirsdagens bragd i skøytehallen, ble han hyllet av en rørt landslagstrener, som brukte store ord på å beskrive kvalitetene til gullvinneren.
Skøyter
Lorentzen tok Norges første VM-gull i sprint på 37 år
04/03/2018 PÅ 11:22
– Det som skiller han fra konkurrentene er ikke hurtigheten, men det stayeren han har på distansene. Han holder maksfarten veldig lenge. Sånn sett kan du sammenligne han med Usain Bolt, som også er den som klarer å holde farten lengst. Det er det som er forsen til «Lorry», sier landslagstrener Sondre Skarli til Eurosport.no.
  • Se fartsfantomet fra Bergen gå for gull på 1000m fredag kl. 11.00 på Eurosport Norge og Eurosport Player!
– Skøyesportens svar på Usain Bolt?
– I dag var han det. Han var reskest i verden, og satte både olympisk rekord og norsk rekord. Bedre enn dette her kunne vi ikke drømt om, svarer Skarli.
Saken fortsetter under videoen

Brutal oppladning

For Lorentzen og de andre på skøytelandslaget har oppladningen til OL vært helt spesiell.
– Vi dro ned hit med en gang hallen åpnet. Vi har vært veldig mye på samling i år, det har ikke vært lett for utøverne mentalt. Det har ikke vært mye tid til familie og venner. Men det er brutalt å satse toppidrett, og man må ofre noe for å vinne noe. Det har «Lorry» virkelig gjort, og nå får han betalt for det - med renter, sier Skarli.
I tillegg til evnen til å holde maksfarten lenger enn konkurrentene, trekker treneren frem hans mentale styrke som en årsak til suksessen.
– Han er utrolig sterk i skallen, har vinnerhodet som veldig få andre. Har en indre ro som hjeølper han veldig, sier landslagstreneren.
Skøyter
Småsyk Lorentzen med god åpning av sprint-VM
03/03/2018 PÅ 11:40
PyeongChang
Depper ikke over sølvet: – Jeg er kjempefornøyd med det jeg har levert
23/02/2018 PÅ 11:22