Foruten Håvard Lorentzen er det Sverre Lunde Pedersen Norge først og fremst ser til når det snakkes om medaljer i skøyter under OL på herresiden. Et stempel han ikke affiseres av.
– Ja, målet mitt er å ta medalje, så det går greit å leve med det. Klarer jeg det er jeg fornøyd, sier Lunde Pedersen til Eurosport.no.
Skøyter
Pedersen falt - mistet gullet
11/03/2018 PÅ 15:46
Sammen med tempogutta - hvor Lunde Pedersen er kaptein - er det disiplinene 1500- og 5000-meter det skal dreie seg om for distanseløperen fra Bergen.
De to nevnte individuelle løpene går henholdsvis 11. og 13. februar. I tiden frem mot og under lekene prøver utøveren å senke skuldrene, slappe av og være på tåhev. Ifølge han er det oppskriften på suksess.
– Jeg tror det blir viktig å ha fokus på ett løp om gangen. Det er et langt OL og viktig å holde trykket hele tiden mot de distansene man skal gå. Mellom øvelsene blir det viktig å koble ut. Man kan ikke være helt på helt inn, for da blir man utslitt mot slutten, legger den sympatiske og fåmælte 25-åringen til.

Pallen er uansett gull

I toppen av feltet, både i periferien rundt pallplassene og i kampen om plassene oppe på podiet, er det ventet å være tett som hagl. Dermed kan en eventuell bronsjemedalje være god som gull, i Lunde Pedersens øyne.
– Mulighetene er mange, absolutt, men jeg må si meg fornøyd om det blir medalje når det er så tett og jevnt i toppen. Det er derfor jeg mener at en medalje kan være gull verdt, meddeler han.
Og medaljer tror Lunde Pedersen det kan bli flere av innad i det norske landslaget. For aldri før har troppen holdt et høyere nivå enn akkurat nå før mesterskapet i PyeongChang.

En ny generasjon løpere

– Vi har et veldig bra lag, og det er mange som kan gjøre det sterkt i OL. Får vi full klaff kan vi ta flere medaljer, for vi har vel aldri hatt et bedre landslag på skøyter enn nå.
Grunnen til det mener 25-åringen er todelt. Den ene ligger ankret i erfaringen utøverne har opparbeidet seg gjennom verdenscupen over flere år og tidligere mesterskap. Den andre, og potensielt enda mer betydningsfulle, vokser ut av suksessen de opplever som en sammensveiset helhet.
– Vi har vært et ungt lag lenge, men nå begynner folk å blomstre for fullt. Også er det ofte slik at når flere blir gode blir det bedre kvalitet; det baller på seg. Det er mange faktorer som veier inn, men først og fremst tror jeg det er en ny generasjon som har tatt steget opp.

– Sverre kan ta gull

Eurosports skøyteekspert Mikael Flygind Larsen har troen på Lunde Pedersen. Han mener begge de individuelle distansene 25-åringen skal konkurrere i er veldig åpne, men at mulighetene definitivt er tilstede.
– Sverre er inne i en veldig god periode nå og gjorde sin livs beste 5000-meter under verdenscupen i Erfurt nå i januar. Han ser ut til å treffe toppformen, sier den tidligere skøyteløperen.
– På 5000-meter tilhører nok gullet Sven Kramer, men Sverre er en opplagt sølvkandidat. På 1500-meter er det forholdsvis åpent etter at det ble klart at storfavoritten Yuskov ikke får gå. Der er Sverre av de som kan ta gull.