STAVANGER (Eurosport.no):
19-åringen senket sin personlige rekord med over ett sekund da han skøytet inn til 1.45,58 i Stavanger. Det burde egentlig ikke være mulig med starten stortalentet hadde, for på oppvarmingen løsnet stålet på den ene skøyta.
- Stålet mitt løsna på oppvarming, den bakerste skruen på venstreskøyta løsna helt, så på første skjæret mitt flytta jeg hele stålet nesten en centimeter bakover. Det var litt ekkelt da, sier 19-åringen og må nesten le av hele situasjonen.
PyeongChang
Tok gull på hjemmebane da det norske håpet misset
24/02/2018 PÅ 13:45
Det forklarer også hvorfor han gikk første 300 på svake 24,9 - sekundet bak Sverre Lunde Pedersen og halvsekundet bak hva Johansson har gått på før.
– Men jeg fikk retta litt på stålet undervegs tror jeg.
– Undervegs? Hvordan retter man på stålet undervegs?
– Jeg satte skøyta ned og så prøvde jeg å vri stålet tilbake dit det skulle være på det første skjæret, for det sitter litt fast i det sporet det skal være, forklarer 19-åringen.
Før han kommer med enda litt mer mer eller mindre oppsiktsvekkende informasjon:
– Jeg har gått mye med det løst på trening før, så jeg er vant til det.
En som lar seg imponere over hva Johansson leverte - spesielt med løst stål - er Sverre Lunde Pedersen.
– Jeg så etterpå at det var litt løst og det er jo helt sykt hvis han gikk med løst stål. Han blir skummel fremover, han går bare fortere og fortere, så vi må virkelig være på hugget for å holde han bak oss, sier Pedersen.
Selv tar Johansson oppmerksomheten - og de rosende ordene - med stoisk ro.
– Målsetningene mine forblir de samme. De har vært like i tre år og det er ingen grunn til å endre de. Jeg tenker ingenting på OL. Hvis jeg kommer med der, så ser jeg på det som en bra treningssamling som jeg kan bygge videre på. Blir det OL er det kult, blir det ikke OL så trener jeg mye hjemme. Det blir bra uansett, sier 19-åringen.
En som mener han allerede kan bestille billetter til Sør-Korea er Eurosport-ekspert Mikael Flygind Larsen. Han lot seg imponere over 1500-meteren.
– Det han gjør er helt enormt. Man har ikke helt visst hvor god han kan bli, men han er så uredd og så rå at jeg har nesten ikke ord. Han har fått de etablerte til å skjerpe seg. Han er en killer, en uredd type.
– Selv sier han at han ikke tenker OL.
– Det bør han begynne med snart, for han skal til OL. Det kan vi slå fast, slår Larsen fast.
PyeongChang
Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde
24/02/2018 PÅ 12:45