Nordmannen var verdens raskeste skøyteløper forrige sesong og tok blant annet OL-gull på 500 meter og -sølv på 1000 meter. Fredag startet 26-åringen sesongen på best mulig vis med seier i verdenscupåpningen.
– Det var godt å få satt standarden, smilte Lorentzen da han snakket med NRK etter løpet.
– Jeg føler jeg går en god hundremeter og en veldig god sisterunde. Jeg kunne kanskje fått med meg litt mer fart i siste sving, men seier er seier. Jeg er godt fornøyd.
Skøyter
Legger opp
26/04/2020 PÅ 19:17
Lorentzen gikk i nest siste par med verdensrekordholder Pavel Kulizjnikov, og han gikk inn til bestetid på 34,74, fire hundredeler foran sin russiske motstander.
Det førte nordmannen i tet før siste par skulle gå.
Gao Tingyo fra Kina gikk mot Tatsuya Shinhama fra Japan. Japaneren ble best i den duellen med tredjeplass, og dermed fikk Lorentzen en perfekt start på sesongen.

Bøkko på 10. plass

På 500 meter for kvinner gikk Lorentzens samboer Hege Bøkko ut i andre par mot koreanske Kim Min-sun. Bøkko gikk inn på tiden 38,60 sekunder, noe som holdt til en foreløpig annenplass.
Da samtlige par hadde gått var 27-åringen skjøvet ned til 10.-plass.
Regjerende olympisk mester på distansen, Nao Kodaira, vant på 37,49, en tid som var 1,11 sekunder foran den norske jenta.
Vanessa Herzog fra Østerrike ble nummer to, mens japanske Maki Tsuji ble nummer tre.

Norsk 3. plass

Det norske herrelaget gikk inn til tredje beste tid på lagtempoen under verdenscupåpningen.
Det norske laget besto av Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen – samme trio som sist vinter tok OL-gull på lagtempoen i Sør-Korea.
Den norske trioen kjempet en stund mot Russland om seieren, men den russiske tiden ble for sterk, og det handlet til slutt om å sikre en plass på seierspallen.
Det klarte det norske laget, som gikk i mål på tredjeplass, 1,51 sekunder bak det russiske laget. Nederland ble nummer to, 88 hundredeler foran Norge.
– Pallen er bra, men vi hadde selvfølgelig håpet på å vinne. Russland gikk veldig bra, og vi må gå et toppløp for å vinne verdenscuper, sa Håvard Bøkko til NRK etter løpet.
Landslagstrener Bjarne Rykkje var ikke like fornøyd.
– Jeg er ikke fornøyd med plasseringen. Tidene er ganske bra nå, men det er mye å gå på, sa Rykkje og la til at løperne ikke er helt i toppform.
Norge stilte ikke lag i kvinneklassen.
(©NTB)
Skøyter
Pedersen tok sitt tredje strake sølv i allround-VM
01/03/2020 PÅ 15:43
Skøyter
Bøkko tok farvel i Vikingskipet
01/03/2020 PÅ 13:56