Populære sporter
All sport
Vis alt

Wiklund tok OL-kravet i sesongåpningen – Lorentzen sloknet

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 12/11/2021 klokken 20:12 GMT+1

Ragne Wiklund ble nummer fire på 3000-meteren i verdenscupåpningen i skøyter. OL-mester Håvard Holmefjord Lorentzen ble ti på 500-meteren.

Ragne Wiklund og Håvard Holmefjord Lorentzen

Foto: NTB

Wiklund klarte dermed kravet Olympiatoppen har satt for å få en OL-plass da hun ble blant de åtte beste.
– Jeg synes jeg løste det på en veldig bra måte. Den sisterunden får jeg bare skjerpe meg på senere. Det var en veldig god start på verdenscupen, og så har jeg allerede klart kravet til OL. Da er det ikke så mye som kan stoppe meg. Det er kjempedeilig, sa Wiklund til Viasat.
Hun leverte et sterkt løp og klokket inn på gode tider i hver runde helt fram til den siste. Hun gikk i mål på tiden 4.06,74, så vidt bak banerekorden til Martina Sablikova.

Barnesykdommer

– Jeg ble nok litt ivrig fordi jeg tenkte at det bare var en runde igjen. Da får jeg litt de barnesykdommene der jeg begynner å slenge armene og litt surr.
Tiden holdt til en fjerdeplass, og Wiklund slo blant annet nevnte Sablikova. Plasseringen gjør at hun er innenfor OL-kravet Olympiatoppen har satt.
Det holdt akkurat ikke til pallplass. Nederlenderen Irene Schouten vant på banerekordtiden 4.04 foran Isabelle Weidermann fra Canada (4.05,25) og Francesca Lollobrigida fra Italia (4.06,52).

Lorentzen på tiende

Lorentzen ble på sin side nummer ti på distansen han tok OL-gull på i 2018.
Lorentzen fikk åpningen han hadde ønsket seg, men sloknet på vei mot målstreken og gikk i mål på 34,97. Det var langt unna vinnertiden til kineseren Tingyu Gao på 34,265.
– Det er spinnvilt, det er den sykeste 500-meteren jeg har sett. Jeg var fornøyd jeg, helt til han kom og pisset på resten av oss. Han var i en helt annen liga enn resten av oss, sa Lorentzen til Viasat.
Han var fornøyd med egen starttid og åpningen i verdenscupen.
– Det var en god start og en god start på verdenscupsirkuset, nå ligger jeg som nummer 10. Jeg skulle selvfølgelig ha vært helt oppe i toppen, men jeg ser det ikke er langt opp til andre- og tredjemann, sa Lorentzen.
Japaneren Tatsuya Shinhama ble nummer to på 34,546, mens canadieren Laurent Dubreuil ble treer med 34,687.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame