Populære sporter
All sport
Vis alt

15 hundredeler fra sensasjonell medalje: – Skulle gjerne gått litt fortere

Herman Sønju

Oppdatert 09/02/2022 klokken 07:05 GMT+1

Peder Kongshaug imponerte stort på 1500-meteren og var bare 15 hundredeler fra bronsemedalje. Nederlandske Kjeld Nuis tok gullet.

Kongshaug etter kanonløp: – Vanskelig å vite hva man skal føle

Peder Kongshaug fikk en fantastisk OL-debut på tirsdagens 1500-meter. Dessverre for nordmannen røk medaljen med minst mulig margin. I mål var han bare 15 hundredeler fra bronsemedaljen.
– Kongshaug gjør et glimrende løp, utropte Discovery-kommentator Arve Fuglum da nordmannen passerte mållinjen.
Kjeld Nuis tok gullet med tiden 1.43.21. Det holdt også til ny olympisk rekord. Thomas Krul, som gikk i par med Kongshaug, sikret dobbeltseier for Nederland.
Også han gikk inn til olympisk rekord i paret før Nuis, men rekorden ble altså slettet av lagkameraten.
Sør-Koreanske Min Seok Kim ble nummer tre.

– Mitt livs løp

Peder Kongshaug imponerte stort som første nordmann ut i den tiende paret med tiden 1.44.41. Et fantastisk løp av nordmannen som med det la seg på en foreløpig 2. plass. Dessverre holdt det ikke helt inn.
– Det er litt vanskelig å vite hva man skal føle etter noe sånt. Jeg går jo mitt livs løp, men mitt livs løp var et tidel fra olympisk medalje, sier Kongshaug til Discovery.
– Det er litt blandede følelser. Jeg må jo være glad. Jeg er jo et sted jeg aldri har vært før, men det er klart, jeg skulle gjerne gått et tidel fortere, fortsetter han.
Kongshaug gikk opp mot Thomas Krul. De to fulgte hverandre gjennom hele løpet, men mot slutten dro nederlenderen ifra. I mål gikk Krul inn til en suveren ledelse med tiden 1.43.55, nesten et sekund foran Kongshaug.
– Løpet mitt ble akkurat som planlagt. Jeg ble gått ifra ganske tidlig, men jeg bestemte meg for å ikke stresse og gå mitt eget løp. Jeg visste at hvis jeg hadde en konge dag så kunne jeg nærme meg han på slutten, og det gjorde jeg jo, forteller Kongshaug.
Da skøyteren kom i mål ble han svært overrasket.
– Jeg var litt usikker på hvor god tiden var da jeg kom i mål. Jeg hadde egentlig ikke forventet at Krul skulle gå så fort som han gjorde i dag, men så hører jeg at det er olympisk rekord på han. Når jeg ser at jeg var såpass nærme skjønte jeg at dette var noe ordentlig bra, sier nordmannen.
Tross en svært sur 4. plass var det en relativt fornøyd Kongshaug.
– Jeg kan ikke annet enn å være fornøyd. Målet mitt er å sette meg i en posisjon hvor jeg kan stå på start og være nervøs, fordi jeg vet jeg kjemper om medalje. Det er jo et man har jobbet for alle de årene her. Det er klart at det går mye jobb i å prestere noe sånt, men når man er der man er, så er alt verdt det, sier han.

Inspirert av bronsen til Engebråten

På søndag overrasket Hallgeir Engebråten stort da han tok bronsemedalje på 5000-meteren. Det fikk dagens beste nordmann med seg.
– Det å se Hallgeir på 5000-meteren var ekstremt motiverende. Da ser man som et lag at det er mulig og at det ikke er så langt opp som vi kanskje trodde, sier Kongshaug.
Etter de gode prestasjonene har han troen på gode resultater på den kommende lagtempoen.
– Nå har vi en lagtempo hvor vi skal tørre å si at vi er en av favorittene. Vi har ett lag som bedre enn noen gang, kanskje. Jeg ser fram til det, men først må jeg bruke litt tid på å fordøye det her først, så skal vi kjøre på, lover løperen.
Der blir det et Norge i angrepsposisjon.

De øvrige norske skuffet

Allan Dahl Johansson, kanskje den største norske forhåndsfavoritten, fikk ingen god start. Tendensen utover i løpet ble ikke bedre og nordmannen tapte stadig tid til kanadiske Connor Howe. Han passerte målstreken på en 12. plass.
Kristian Ulekleiv gikk mot belgiske Bart Swings. Ulekleiv startet greit, men fikk det veldig tungt mot slutten og slapp flere meter til sin belgiske konkurrent. Han gikk inn til 11.plass, men falt så videre ned på listen og endte som nummer 16.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame