SJUSJØEN/OSLO (Eurosport.no):
Det har vært en bra oppkjøring for Emil Hegle Svendsen. Skiskytterstjernen har vært frisk og er i bra form før sesongstarten på Sjusjøen lørdag.
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 PÅ 08:43
Borte er problemene han har slitt med og det er tydelig at selvtilliten er tilbake. Nå vil en offensiv Svendsen ta tilbake plassen som Norges ankermann på stafettlaget i OL.
– Jeg har gått noen sisteetapper. Jeg er veldig komfortabel med det når jeg er i bra slag og ting stemmer. Jeg tar gjerne den oppgaven på nytt hvis jeg føler meg bra. Så har vi god backup i Johannes hvis jeg ikke har den flyten som jeg ønsker, sier Svendsen til Eurosport.no.

– Det var ikke noe problem der og da

For etter nedturen i fjorårets VM var det Johannes Thingnes Bø som fikk ansvaret om å gå den siste etappen i Hochfilzen. Helt greit, mener Svendsen, som ikke var klar for å ta det ansvaret da.
– Hvis man skal ha en slik etappe må man være litt klar for det. Man må være i bra form og ha det mentale på plass. Når ting butter litt i et mesterskap som det gjorde i vinter, gir du fra deg den muligheten. Det var ikke noe problem der og da, sier Svendsen.
Norge er en stafettnasjon i skiskyting. Seks gull og to sølv de siste ni årene i mesterskap. Siste gull kom på VM på hjemmebane i Holmenkollen. Lagkompis Johannes Thingnes Bø tror det blir en tøff kamp om ansvaret.
– Vi bruker nok tiden fremover til å se på resultatlistene, hvem som går best i verdenscupen. Så har vi tre stafetter før OL der vi prøver å mikse laget som vi har troen på. Det blir spennende, sier skiskytteren.
Svendsen påpeker at det er en styrke for Norge å ha to utøvere som kan gå etappen. Formen inn mot PyeongChang og i selve OL blir trolig avgjørende for hvem som tar plassen.
– Vi prøver egentlig ikke å ha så mye konkurranse, men å ha dobbelt opp på hver etappe. Det har vi nå og da er det nesten hipp som happ om hvem som går. Da er det den som er sterkest i dagene før som tar den sisteetappen, sier Svendsen.

– I motsetning til langrenn har vi ikke tatt ut laget

Landslagstrener Egil Kristiansen vil rokere litt på stafettlaget i verdenscupen for å finne vinneroppskriften, men vil definitivt ikke avskrive Svendsen.
– Han har vist at han har vært kapabel til det før. Hvis han kommer tilbake der han hører hjemme, selvfølgelig er han da en het kandidat til å ha den siste etappen. Det er jækla bra at det er to stykker som vil ha den. Johannes er også en kjempekandidat til den etappen, sier Kristiansen til Eurosport.no.
– Du bør ha litt erfaring for å gå siste etappen, men i motsetning til langrenn har vi ikke tatt ut laget riktig ennå.
Landslagstreneren liker det Svendsen har gjort i sesongoppkjøringen. Spesielt måten han har trent på.
– Jeg synes Emil virker solid. Han har trent bra og har gått i hele sommer og høst. Han virker som han er der han skal være. Jeg tror kanskje han ikke er i sin beste form, men han er godt trent og da er han oppe der. Den beste formen skal komme etter hvert​, sier Kristiansen.
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 PÅ 12:49
Skiskyting
Landslagssjefen bekrefter: – Alle elitetrenerne tilbys nye fireårs kontrakter
28/02/2022 PÅ 11:19