Med 18 treff på standplass og vanvittig fart i sporet viste Eckhoff igjen at hun for øyeblikket er verdens beste skiskytter.
Det feiret hun med å hoppe over målstreken med et stort smil rundt munnen.
– Det er stort i dag, altså. For i dag var det knallhardt å gå der ute. Jeg er kjempefornøyd med at jeg var offensiv og skjøt 18 treff. Og så tror jeg at jeg skal rette en stor takk til smørerne våre i dag, sa Eckhoff til NRK.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18

Best

Seiersmarginen ned til toer Dorothea Wierer søndag var på hele ett minutt og 24 sekunder. Italieneren spurtslo svenske Linn Persson i kamp om 2.-plassen.
Eckhoff parkerte finske Kaisa Mäkäräinen på tredje skyting, og inn til den siste hadde hun så stor ledelse at hun ville ha klart seg med to treff.
– Jeg så jo at «wow, her kan jeg faktisk bomme tre ganger». Men det var deilig å gå alene på sisterunden også, sa Eckhoff.
Seieren var Eckhoffs fjerde strake i verdenscupen. Hun vant sprint og jaktstart tidligere denne uken og jaktstarten i Hochfilzen sist helg.

Forbi Tandrevold

Det ble ingen superdag på fellesstarten for de andre norske løperne. Ingrid Landmark Tandrevold mistet sammenlagtledelsen i verdenscupen til Wierer med sin 12.-plass. 23-åringen bommet fire ganger på standplass, og også Eckhoff passerte henne i totalcupen.
Thekla Brun-Lie skjøt imponerende og nøyde seg med én bom, men hun endte 2.58,8 minutter bak suverene Eckhoff.
Karoline Knotten endte på 26.-plass etter fire bomskudd.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35